Printre acest culturi se numără varza kale, care este o cultură nou intrată în agricultura românească. Aceasta se poate cultiva la început pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, nefiind deloc pretențioasă, iar dacă reușiți să o valorificați, merită să extindeți cultura.
Cătina este una dintre culturile profitabile ce se mențin în top în ultimii ani mulțumită tendinței de a se consuma tot mai multe alimente funcționale – adică acele alimente care nu doar hrănesc, ci și protejează sănătatea. Cătina este ușor de valorificat în mai multe forme: sub formă de suc presat la rece, tinctură, ulei sau în amestec cu alte produse, precum mierea.
Castravetele amar a câștigat mult teren anul trecut, reușind să se impună ca una dintre culturile cu cel mai mare potențial de profit. Cunoscut și ca „insulină vegetală”, acesta începe să fie consumat de tot mai mulţi români.
Topinamburul a fost „vedeta” anului trecut, când cercetătorii de la Buzău au anunțat că pot pune la dispoziția fermierilor un soi românesc, foarte rezistent și foarte productiv. Interesul a crescut imediat, chiar și în piață, unde topinamburul a intrat în marile rețele de magazine și în atenția celor care produc dulcețuri, spre exemplu.
Pe suprafețele mici de teren agricol disponibil se poate cultiva foarte bine menta, care are şi o bună piaţă de desfacere. Zmeura, căpșunile, afinul şi murul sunt alte culturi care pot aduce profit chiar şi cultivate pe suprafeţe mici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!