Deși face parte din istoria recentă, fiind înființat în anul 2008 de către orădeanul sensei Crișan Florin, karateka de la Clubul Sportiv Crișan s-a apropiat an de an de rezultate pe plan European. Dacă la început erau 25 de sportivi, acum sunt înscriși peste 150 de copii în mai multe locații: Oradea (2 spații de antrenament), Aleșd, Borod, Țețchea și din 2016 la Remeți. Sportivii au obținut în 2016 un număr de 230 medalii, dintre care 150 de aur, 50 de argint şi 30 de bronz.
În acest an, copiii au participat la peste 45 de evenimente sportive atât în România cât și în Cipru, Irlanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru și Turcia. Sensei Crișan îi pregătește pe copii cu multă dragoste și căldură. Sub aripa lui, sute de copii au fost pentru prima oară cu cortul și au efectuat antrenamente în natură la Șighiștel și la Șuncuiuș. „Încercăm să-i facem pe copii să înțeleagă natura și să o iubească”, a declarat acesta. De asemenea, în luna septembrie sportivii au făcut antrenamente pe malul mării.
Jocurile olimpice: părinți contra copii
În fiecare an, aceștia organizează și o competiție inedită, „Jocurile Olimpice CSC”. În cadrul clubului, copiii își înfruntă părinții la diferite sporturi: fotbal, volei, tras cu pușca, tras cu arcul. De asemenea, este organizat și un concurs de gătit. Nu contează că trăiesc în localități diferite, copiii care fac parte din clubul CSC interacționează și cresc precum o familie.
„În acești ani am trăit cele mai frumoase experiențe alături de foștii și actualii sportivi. În cei 8 ani am întâlnit persoane extraordinare”, a declarat Gherle Andrei, cel mai vechi practicant CSC.
I-au premiat pe cei mai buni
La finalul săptămânii trecute, clubul CSC a organizat o gală de premiere, atât pentru sportivi cât și pentru sponsori. În cadrul evenimentului au fost premiați și asistentul manager Holcim, Iulia Anca, primarul din Aleșd, Ioan Todoca, și primarul din Țețchea, Ovidiu Drimbea. Ca în fiecare an, pe lângă practicanți și-au făcut prezența părinții lor și foști karateka din cadrul clubului. Pentru 2017, sportivii se pregătesc pentru participarea la Premiere League (Dubai, Indonezia, Turcia, Germania, Austria).
Adunând rezultatele, cel mai bun sportiv al clubului a fost Andreea Bogdan. În 2016, Andreea a devenit dublă campioană la kumite individual juniori (16-17 ani) -59 kg și kata individual juniori (16-17 ani), în localitatea Cheile Grădiștei. Sportiva a mai obţinut o medalie de aur la Campionatul Național WKF, la kumite individual juniori -59 kg, o medalie de aur la Cupa României WKF și o medalie de aur binemeritată la kumite echipe la European Open Championship Cika, în Dublin, Irlanda.
Clubul Sportiv Crișan este afiliat Federației Române de Karate, care face parte din World Karate Federation (WKF) și este singura ramură de karate care a devenit sport olimpic în luna august 2016. Acesta este și motivul pentru care concurența este mult mai mare aici decât în celelalte ramuri.
Clasamente pe localități
CSC Aleșd
1)Vandici Dayana
2)Miere Laurentiu
3)Balint Erik
4)Costea Mihai
5)Vandici David
6)Blaj Dalina
7)Mihoc Darius
CSC Borod
1)Manci George
2)Braic Anne
3)Morong Mihaela
4)Oprea Raul
5)Sarca Iulia
6)Chertes Cristian
CSC Orășeșul Copiilor
1)Ungureanu Melissa
2)Lengyel Ferco
3)Suciu Ioana
4)Gurau Darius
CSC Oradea
1)Gulaș Alexandru
2)Lukacs Diana
3)Crișan Adonis
4)Ruzsa Attila
5)Roman Dragoș
6)Bonaci Albert
CSC Țețchea
1)Bogdan Andreea
2)Bogdan Malina
3)Matei Andrei
4)Matei Robert
5)Urs Paul
Premii speciale – Arbitri:
* Brindas Larisa
* Blaj Patricia
Citiți principiile noastre de moderare aici!