În ediția din 2023 a Metarankingului universitar, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca ocupă locul fruntaș, obținând un impresionant punctaj de 22, conform publicației realizate de Centrul Qualitas al UBB. Pe urmele ei se află Universitatea din București, UMF Carol Davila și Universitatea Politehnica București, toate la egalitate pe locul 2-3, cu un punctaj de 18.
„Este o poziție identică cu cea ocupată în anul 2022. Dacă privim per ansamblu acest clasament, format în acest an din 30 de universități, observăm că instituția noastră duce orașul universitar Oardea pe locul VI la nivel de țară, ca și centru universitar, după București, Cluj, Iași, Timișoara și Brașov. Așa cum se poate observa, acest metaranking la nivel național cuantifică poziția universității noastre în 9 clasamente internaționale și se observă că există o competiție mare între universitățile românești, pentru că toate cresc în fiecare an și ocupă poziții tot mai bune în clasamentele internaționale care generează acest clasament național”, a apreciat rectorul Universității din Oradea, prof. Constantin Bungău.
De remarcat este ascensiunea UMF Carol Davila din București, care a urcat de pe locul 5 în ediția anterioară pe pozițiile 3 în prezent, evidențiind o creștere semnificativă în performanțe.
[eadvert]
Metarankingul Universitar 2023 se bazează pe mai multe clasamente internaționale, inclusiv ARWU, CWUR, QS, Scimago, Times, URAP și U.S. News. Acesta este realizat independent de un grup de experți din diverse instituții de învățământ superior și evidențiază calitatea în domeniul educației și cercetării în România.
Cu o prezență de 30 de instituții de învățământ, Metarankingul din acest an continuă să fie un reper relevant în evaluarea performanțelor academice. Într-o perioadă în care educația și cercetarea devin tot mai importante, aceste clasamente oferă o privire asupra excelenței.
Trimite articolul
XOradea are nevoie de max 8 clase, profesionale pentru parcurile industriale. Restul sunt bani aruncati cu educstia. Noi vrem dezvoltare, piatete, pasaje si poduri. Firmele nevoie are de muncitori, nu engeneri
-
Sandule,tu ești mai prost decât prevede legea.ți sa mai spus.de ce nu vrei să înțelegi?
Aşa cum un aspirant la un loc de muncã cu diplomã obţinutã în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara ar fi mai bine “vãzut” decât unul cu diplomã de la Oradea dacã s-ar prezenta pentru un loc de muncã în parcul industrial Oradea, la fel un absolvent de Oradea ar fi avantajat într-un oraş precum Arad, Zalãu, Piteşti etc. faţă de candidaţii la loc de muncã de acolo care au obţinut diploma în aceste ultime oraşe enumerate. Bineînţeles conteazã şi media de absolvire.
-
Tinand cont ca din start salariile din Arad, Zalau Piteti vor fi mai mari ca alea din oradea, nu e rau. Aici e dezvoltare, acolo sunt salarii.
La fel precum un aspirant la un loc de muncã absolvent de Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi care dacã s-ar prezenta în parcul industrial Oradea sã munceascã ar fi mai bine “vãzut” decât un absolvent de Oradea, tot astfel un doritor de muncã absolvent de Oradea ar fi mai bine “vãzut” în oraşe precum Piteşti, Zalãu, Arad, Satu Mare etc. faţă de candidaţi la locul de muncã care au obţinut diploma de la instituţii de învãţământ superior din aceste ultime oraşe enumerate. Bineînţeles pentru a fi selectat conteazã şi media de absolvire, experienţa profesionalã.
Sper sã nu greşesc, dar din cât îmi amintesc “sa” se scrie nedespãrţit atunci când se poate înlocui cu “ei”. Exemple: sora sa, maşina sa. În cazul de faţă cred cã era corect s-a. Cuvântul sau, nu l-ai folosit în text se scrie sau când se poate înlocui cu ori şi s-au în caz contrar.
Locul 11 din 11?
-
Aeroportul e pe locul 13 din 14, la salarii pe locul 37. Iti dai seama ce bine stam , numai in topurile platite de propaganda primariei suntem pe nr 1. Si la prostie si prosti gen sandu2100
puteti pune va rog si sursa de unde e inspirat articolul?
-
Bai sandule, nu vezi realitatea. Tu crezi ca Oradea e nr 1 in minciunile tale. Oradea e o buda plina de analfabeti si tarani