Organizat ca o expoziţie cu caracter permanent, în vivariu vor fi expuse 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, păstrate într-un mediu cât mai apropiat de cel natural. Vizitatorii vor putea observa de aproape animalele vii, acestea fiind expuse individual sau grupate după criterii biogeografice în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.
Programul de vizitare a Vivariului este:
– marţi, joi, sâmbătă: 10.00-15.00;
– miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00.
Organizatorii au informat că vizita la Vivariu se poate face programat în grupuri de 40 de persoane ori un grup de 30, la care se pot alătura 10 vizitatori particulari, caz în care durata de vizită este între 25 şi 30 de minute.
Vizitatorii individuali au, de asemenea, acces (fără programare) sau se pot ataşa de grupurile care sunt pregătite să viziteze obiectivul, în limitele stabilite mai sus.
„Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este: 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii până la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Accesul vizitatorilor se face din curtea muzeului, prin intrarea separată a Vivariului, urmând indicatoarele”, a transmis conducerea muzeului.
De reținut că ultima intrare în Vivariu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere.
Citiți principiile noastre de moderare aici!