Toată lumea foloseşte astăzi “smiley face-ul”. Puţini ştiu însă că acest emoticon a fost creat în 1963, de Harvey Ball, un artist comercial din Massachusetts. Acum acest simbol reprezintă cel mai utilizat şi cunoscut semn din lume. Creatorul simbolului este cel care a sugerat existenţa unei zi dedicate zâmbetului. S-a hotărât ca această zi să fie prima vineri, din luna octombrie, potrivit mediafax.
“Ziua Internaţională a Zâmbetului” a fost sărbătorită pentru prima dată în 1999. De atunci tradiţia s-a respectat în fiecare an. Echipa Femina din cadrul Fundației Comunitare Oradea, formată din mentor Bianca Puscas și mentee Moga Ioana Alexandra, vă invită cu mare drag să participați la evenimentul “Aleg să zâmbesc!”. Evenimentul are loc 0e 2 octombrie, la orele 16,30.
„În Parcul 1 Decembrie, sute de persoane împreună, vom forma cel mai mare “Smiley” uman, de până acum, din Oradea – cel mai cunoscut simbol al veseliei şi bunăvoinţei – și vom celebra «Ziua mondială a zâmbetului»”, spune Bianca Puşcaş.
Beneficiile zâmbetului:
-Femeile zâmbesc mai des. O femeie zâmbeşte de 62 de ori pe zi pe când un barbat doar de 8 ori.
-Sunt 19 feluri de a zâmbi
Oamenii de ştiintă au studiat zâmbetul şi au ajuns la concluzia că sunt 19 situaţii în care un zâmbet se naşte. Există însă şi două categorii mari: zâmbetul natural şi sincer si cel fals. Atunci când zâmbim din inimă se vede şi în ochi deoarece aceştia transmit acest lucru dacă suntem atenţi.
– Oamenii care zâmbesc sunt mai frumoşi
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen din Scoţia au luat la întrebări mai mulţi bărbaţi şi au ajuns la concluzia că aceştia le considerau pe femeile care zâmbeau mult mai atrăgătoare şi mai tinere.
-Zâmbetul eliberează endorfine
Cat se poate de evident, atunci când zâmbeşti corpul eliberează endorfine. Hormonii fericirii aşa cum li se spune în popor.
– Scapi de răceală dacă zâmbeşti
Atunci când zâmbeşti şi esti fericit poţi trece mai uşor peste o răceală. Sau cel puţin aşa spun oamenii de ştiinţă. Endorfinele ajută pentru a combate răceala.
Citiți principiile noastre de moderare aici!