Organizatorii Festivalului Cultural Alternativ KULT (KULT Alternatív Kulturális Fesztivál) din Târgu Mureş şi-au propus să doboare recordul stabilit în Ungaria cu un fular lung de 1.500 de metri, şi să intre în Guinness Book cu un fular tricotat.
Spre deosebire de cel din Ungaria, cel a cărui iniţiativă porneşte din târgu Mureş, se vrea a fi un fular internaţional. Oricine doreşte poate să participe la tricotarea acestui fular, din orice colţ al lumii. Trebuia doar să îşi facă o fotografie cu bucăţica tricotată şi apoi să o trimită prin poştă la organizatorii festivalului. Mia multe detalii se pot găsi pe kultfeszt.ro.
Ca exemplu, este dată Katinka, o fată în vârstă de 11 ani, ai cărei părinţi sunt din România (Târgu Mureş) şi din Ecuador. Imaginile trimise de ea au fost făcute în Moyobamba, capitala regiunii San Martín din nordul Peru. Ea s-a fotografiat lângă frumoase picturi murale ținând în mâini steagul tricotat în culorile celebrului oraș Cuzco. „Transilvania – Târgu Mureş – Ecuador – Peru: pentru că poveștile sunt legate! Alăturați-vă nouă și trimiteți-ne fotografia!”, spun organizatorii.,
Acestei iniţiative a răspuns şi meşterul popular Ida Pázmán şi Casa Meșteșugărească Orădeană. „Haideți fetelor să participăm și noi la inițiativa de a tricota cel mai lung fular!”, spune Ida Pázmán. Singura condiţie este ca bucata de fular tricotat să aibă 20 de centimetri lăţime. În cursul lunii mai, meşterul popular va lua legătura cu toate participantele stabilind un loc unde vor uni toate bucăţile de fular pentru a le trimite la Târgu Mureş.
Acestei iniţiative s-au alăturat deja o mulţime de oameni din ţară dar şi din străinătate. Fularul final va trebui să fie gata până la începerea Festivalului Cultural Alternativ KULT, care va avea loc în perioada 9-11 iunie, pentru a fi omologat.
KULT are ca mascotă un animal: leneşul. „Leneșii sunt cunoscuți mai ales pentru mișcările lor extrem de lente, motiv pentru care îi asociem adesea cu lenea. De fapt, ei sunt cei care au grijă maximă de confortul vieții lor. Pentru noi, leneșii înseamnă calm, relaxare, economisire de energie și răbdare. Nu își irosesc energia cu lucruri inutile. Ei ne amintesc să ne păstrăm calmul, să trăim confortabil și să fim fericiți cu ceea ce avem și cine suntem. Pentru noi, lenea înseamnă să ajungem la propria noastră poveste. În spiritul acestui lucru, festivalul nostru este un «festival lent». Să ne întâlnim, să vorbim, să tricotăm, să croșetăm, să râdem, să spunem povești, să cântăm, să dansăm. Pentru că poveștile se pot lega”, spun organizatorii.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!