Marti s-au percheziționat 12 locații suspecte din patru județe, reținându-se trei suspecți și 10.000 litri de alcool.
Poliţiştii din Timiş, Arad, Bihor şi Alba au operat marti dimineaţă 12 percheziţii simultane în cele patru judeţe, vizând o grupare axată pe contrabandă cu alcool şi evaziune fiscală. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, inspector Emil Andrei, a declarat că poliţiştii din Timiş instrumentează, de trei luni, un dosar penal de evaziune fiscală şi contrabandă de alcool, iar marţi dimineaţa, în cadrul acestui dosar, au fost organizate, simultan, patru percheziţii în Timiş și alte opt în Arad, Bihor şi Alba.
2.000 litri la Cefa
Un echipaj complex format din lucrători ai Inspectoratelor de Poliţie Timiş şi Bihor au descins, marţi, și la sediul unei firme din comuna Cefa de unde au ridicat 2.000 de litri de alcool de contrabandă.
Potrivit inspectorului de poliție Emil Andrei, per total, în urma celor 12 percheziții s-au ridicat zece mii de litri de alcool și 500 de pachete de țigări pentru care nu s-au putut prezenta acte de proveniență. Totodată, au fost reținute trei din cei cinci suspecți în cazul acestei grupări.Dosarul a fost deja înaintat procurorilor care au stabilit că „probatoriul administrat până în acest moment procesual a relevat faptul că persoanele vizate de percheziţii se ocupau cu fabricarea de produse accizabile, ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi achiziţionarea de alcool etilic şi de produse distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse.” Ancheta continuă pentru identificarea întregii grupări și stabilirea prejudiciului.
Regiana Cefa, în proces
Comuna Cefa mai are la activ o anchetă privind evaziune cu alcool.
Astfel, procurorii DNA Oradea i-au trimis în judecată, în septembrie 2010, pe acționarii SC Prodescarn Cefa, titulara brandului «Vodka Regiana» sub acuzaţia de evaziune fiscală în formă continuată şi transmitere fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, infracţiune prevăzută de Legea 31/1990, republicată.
Alături de administratorii și acționarii Teodor Ţârle şi Liviu Găvruța mai sunt judecați o serie de angajați ai SC Prodescarn precum și alți co-inculpați: Boncuţ Ioan, Biro Ferencz, Paşc Fănel Florin şi Cărăsan Adrian Daniel, Blajovici Bogdan Raul și Filipaș Marcel Petru.
Procesul e pe rolul Judecătoriei Oradea, unde a înregistrat opt amânări consecutive, din care ultima în urmă cu două zile.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!