Proiectul „Modernizare și dotare Casa de Cultură și amenajarea spațiului urban aferent în Municipiul Beiuș” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici si mijlocii, Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România. Referentul Anca banda spune că nu e vorba doar despre modernizarea imobilului, ci și despre dotare. Prin proiect vor fi realizate și un parc și o scenă.
[eadvert]
„Avem viziunea unei case de cultură moderne, probabil cea mai modernă din Vestul țării”, explică Anca banda. Referentul speră că investiția din casa de cultură va fi „acompaniată” și de refacerea străzii care va avea și piste de biciclete. Proiectul are ca obiectiv și îmbunătățirea spațiilor publice urbane: drumuri, spații verzi, utilități. Și cu ajutorul acestui proiect, Beiușul devine mai atractiv și mai sigur pentru locuit, pentru dezvoltarea activităților economice, pentru petrecerea timpului în aer liber, pentru deplasări nemotorizate, pe jos sau cu bicicleta. În acest sens obiectivul va fi atins prin reabilitarea și modernizarea străzii Gen. Leonard Mociulschi din municipiul Beiuș, care deservește și Casa de Cultură
Casa de Cultură Beiuș va putea găzdui inclusiv spectacole de teatru și de operă, va fi dotată cu scaune și aparatură de ultimă generație, cu instalații de lumini și sonorizare, dar și cu un ecran pentru proiecții de filme.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea serviciilor cultural-recreative prestate la nivel urban și îmbunătățirea calității și a aspectului infrastructurii publice urbane. „În vederea dezvoltării sustenabile a Municipiului Beiuș este necesară crearea și dezvoltarea unor activități cultural-recreative, a infrastructurii și a dotărilor aferente desfășurării acestor activități. Acestea, pe lângă stimularea implicării locuitorilor în activitățile cultural-recreative, de petrecere calitativă a timpului liber, de recreere, de educație extrașcolară , vor contribui inclusiv la dezvoltarea relațiilor interpersonale, construirea de abilități sociale, dezvoltarea capacității de integrare socială, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile. Îndeplinirea acestui obiectiv se va face prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Casei de Cultură a municipiului Beiuș”,, explica inițiatorul proiectului, fostul primar Petru Mlendea.
Trimite articolul
XPe bune ? E fucking cazarma depresiva 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😘🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Un articol plin de greșeli de scriere. Mă rog, nivelul de educație al autorului lasă de dorit.
Piste crede că cei care citesc sunt mai proști decât să el.
O arhitectura mai hidoasa ca asta nu am vazut in viata mea. Seamana cu o casa mortuara, cu un crematoriu. Crematoriul Cenusa din Bucuresti are aceleasi trepte dar e mult mai frumos. ¨Cea mai moderna casa de cultura din vest¨ auzi la ea, ce ai fumat Veronicoo…?
Am o presimtire ca are ceva din mareata lucrare a lui Bolojan, se vede cumva stilul Bolovan.
-
Noua ne place e ca la birt, putin cu albastru de voroneti si popii ar fi multumiti.
La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu nici nota unu nu ar primi un astfel de proiect din primul an. Pacat pentru material si bani investiti, v-ati facut de rasul lumii cu aceasta cocina.
Acum e oribila……Si Oradea are una frumoasa, dar nefolosita de cativa ani…..