Fie că vă aflaţi la început de proiect, fie că doriţi să aduceţi îmbunătăţiri termoizolaţiei casei dumneavoastră, aplicarea faţadelor ventilate se va dovedi a fi una dintre cele mai bune alegeri, acest proces aducând beneficii nu doar calităţii şi temperaturii aerului interior, cât şi aspectului exterior al clădirii.
Importanţa termoizolaţiei
O termoizolaţie corect aplicată, va contribui semnificativ la nivelul superior al calităţii vieţii, menţinând o temperatură constantă în orice anotimp, limitând transferul termic exterior-interior, conferind calitate aerului respirabil, reglând gradul de umiditate şi, nu în ultimul rând, prelungind durabilitatea unei construcţii. Astfel, de modul în care este realizată izolaţia termică a unei clădiri, va depinde confortul şi sănătatea dumneavoastră şi a familiei dumneavoastră, precum şi menţinerea clădirii într-o stare bună pe o perioadă foarte lungă de timp.
[eadvert]
Termoizolaţia este de două feluri: cea umedă, denumită şi izolaţie continuă, în care straturile izolante sunt lipite de pereţii clădirilor, şi cea uscată, realizată din structuri metalice sau din lemn care se ataşează cu holșuruburi şi dibluri pe faţada clădirii, urmând a fi suport pentru materialele termoizolante şi pentru elementele faţadei.
Termoizolaţia cu faţade ventilate
Avantajele unei astfel de izolaţii termice sunt multiple, acest sistem constituindu-se într-o barieră foarte eficientă în faţa transferului termic interior-exterior, dar conferind şi un aspect plăcut clădirilor. Faţada ventilată prezintă caracteristica de a avea una dintre componente prevăzută cu o lamă de aer ventilată natural. Această lamă de aer este amplasată între faţa elementului de construcţie şi stratului termoizolant, aici creându-se stratul de aer ventilat, cu rolul de egalizare a presiunii vaporilor dintre mediul exterior şi faţada clădirii, astfel că se creează o barieră împotriva transferului termic necontrolat.
Termoizolaţia cu faţade ventilate este compusă din structura suport, conţinând totalitatea suporţilor şi profilelor care se vor aplica faţadei clădirii, materialelor izolante, care pot fi de orice tip, şi finisajului faţadei, capitolul foarte versatil care permite alegerea tipului de design preferat şi potrivit clădirii dumneavoastră. Faţadele ventilate deţin potenţialul de a-şi menţine propria greutate, greutatea materialelor izolante, precum şi elementele specifice climei, precum ţurţurii. De asemenea, prezintă rezistenţă în faţa şocurilor orizontale, a vânturilor puternice şi seismelor, trebuie să se constituie şi într-un element hidroizolant şi să permită permeabilitatea aerului. Faţadele ventilate sunt tratate ignifug şi au un design care împleteşte funcţionalitatea cu aspectul estetic. Astfel, atunci când ajungeţi la capitolul fatade ventilatie pret, veţi ţine cont de toate avantajele oferite de acest tip de izolaţie, de la cele funcţionale, până la designul general al clădirii.
Cât costă acest tip de izolaţie?
Atunci când vă hotărâţi să aduceţi un plus de calitate izolaţiei termice a clădirii dumneavoastră, dar şi să asiguraţi un design exterior plăcut, varianta faţadelor ventilate se va dovedi o alegere foarte bună. Specialiştii şi serviciile oferite de Wilio vă vor ajuta să luaţi cea mai bună decizie şi să aplicaţi casei dumneavoastră izolaţia care va aduce un plus de confort, va reduce costul facturilor la utilităţi şi va conferi un aspect modern şi plăcut întregii clădiri.
Preţul se calculează în funcţie de suprafaţa vizată şi de caracteristicile materialelor alese pentru aplicarea acestui tip inovator de izolaţie. În funcție de acestea, puteţi face un calcul orientativ personalizat, care vă va fi de ajutor în stabilirea unui plan bine structurat şi organizat, astfel încât bugetul alocat să se încadreze specificului lucrării şi să nu vă confruntaţi cu costuri ascunse.
Trimite articolul
XVă rugăm nu mai umpleți capul oamenilor cu prostii. “Termoizolație umedă”? Nu există așa ceva. Dacă este umedă înseamnă că iși pierde calitățile termoizolante. Dacă în schimb este bine executată, orice termoizolație este uscată. Unde ați auzit de lamă de aer? Ori e lamă ori e un gol de aer. Ați facut școala pe google translate probabil. Alta…”elementele specifice climei, precum ţurţurii” Vai de capul nostru…
Vă rugăm nu mai umpleți capul oamenilor cu prostii. “Termoizolație umedă”? Nu există așa ceva. Dacă este umedă înseamnă că iși pierde calitățile termoizolante. Dacă în schimb este bine executată, orice termoizolație este uscată. Unde ați auzit de lamă de aer? Ori e lamă ori e un gol de aer. Ați facut școala pe google translate probabil. Alta…”elementele specifice climei, precum ţurţurii” Vai de capul nostru..
Da hai sa incepem cu chestiuni mai simple , ce ar fi ca sa nu se mai vanda de maine termopane fara sistemul de aerisire aferent , care se poate chiar inchide daca nu e nevoie de el, asa cum este in lumea cu apa calda de dincolo de vizigoti , si ce ar fi sa nu ne mai placa 110% tot ce e nentesc ca e cu puff mult, multe …