Practicile incorecte generează blocaje frecvente în rețeaua de canalizare, ceea ce necesită intervenții costisitoare și perturbă viața locuitorilor.
Cât costă desfundarea sistemului de canalizare
Anual, echipele de intervenție ale CAO sunt nevoite să efectueze aproximativ 60 de intervenții majore pentru desfundarea canalizării.
„Fiecare astfel de intervenție are un cost estimativ de 4000 de euro, ceea ce se traduce în cheltuieli totale de aproximativ 240.000 de euro pe an. În plus, există peste 300 de intervenții minore anual, fiecare având un cost de circa 1000 de euro, însumând astfel alte 300.000 de euro pe an. Aceste sume considerabile ar putea fi redirecționate către alte proiecte benefice comunității, dacă nu ar fi necesare pentru desfundarea canalizării”, a transmis Primăria Municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.
Cele mai afectate zone
Cele mai afectate zone sunt cele din preajma blocurilor de locuințe, a căminelor studențești și a unităților spitalicești, unde problemele se manifestă cu o frecvență și intensitate mai mare. Primăria solicită locuitorilor din aceste zone să fie mai atenți la deșeurile pe care le aruncă în toalete, pentru a preveni astfel de incidente neplăcute.
[eadvert]
Apelul primăriei către cetățeni
Primăria Oradea face un apel către toți cetățenii să fie responsabili și să arunce deșeurile solide, precum scutecele și servețelele umede, doar în coșurile de gunoi.
„Pentru a preveni astfel de probleme pe viitor, Primăria va demara și o campanie de informare și conștientizare, menită să educe cetățenii cu privire la utilizarea adecvată a sistemului de canalizare. De asemenea, vor fi instalate afișe informative în zonele cele mai afectate și în locurile publice frecventate”, se mai arată în comunicat.
Prin eforturi comune putem contribui la îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru.
Trimite articolul
XPrimaria ar trebui mai bine sa se ocupe de livrarea apei calde la parametri normali adica sa nu mai vina apa recea pe tevile de apa calda si sa scada tarifele la apa zici ca vine cola pe tevi atit e de scumpa apa.
-
Da bine zici, e cea mai scumpa apa din Romania, si rer mai are pretentii ca peturile si restul ambalajelor sa ajunga in tomberoane spalate ca ei la urma sa le amestece…
Contoarele sa fie schimbate cu senzor de temperatura.
Ce e sub prag sa fie taxat la pret de apa rece.
OPC ul nu se autosesizeaza ?
Incaseaza doar salariile?