Polițiștii spun că în aceste cazuri, șoferii trebuie să tragă pe dreapta, să pornească luminile de avarie, să anunțe la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat. “Rămâneţi în autoturism până ce echipele de intervenţie ajung la dumneavoastră. Nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi”, opinează polițiștii.
Căldură în mașină și corp
Șoferii sunt sfătuiți să pornească motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior. Se recomandă ca, atunci când motorul este în funcţiune, să deschideţi uşor un geam pentru ventilaţie, evitând în acest fel inhalarea monoxidului de carbon.
Periodic trebuie curăţată zăpada de pe ţeava de eşapament, iar șoferii trebuie să se miște și să bea lichide non-alcoolice, ca să își mențină organismul cald, evitând extenuarea respectiv deshidratarea. Nu în ultimul rând, pe timp de noapte, trebuie pornită lumina din interiorul mașinii pentru ca echipele de salvare să poată localiza cu uşurinţă.
Trimite articolul
Xdaca esti bombardier sau cocalar te bagi si treci
Comandaţi pizza.