La întâlnire au participat directorul DASO, Anca Grama, coordonatorul Adăpostului de Noapte de pe str. Gutenberg nr. 8, Cosmin Galea, directorul Poliției Locale, Cristian Beltechi, directorul adjunct al Poliției Locale, Ioan Găluț și directorul DGASPC, Camelia Gaciu.
[eadvert]
Săptâmâna trecută, a avut loc o discuție similară cu Inspectoratul Județean de Poliție și cu firmele de pază din oraș, care se confruntă cu problema persoanelor care apelează la mila publică în parcările supermarket-urilor.
Poliția Locală a trimis o adresă tuturor supermarket-urilor din municipiu prin care solicită sprijinul firmelor de pază în sensul sesizării Dispeceratului Poliției Locale (0259.969) ori de câte ori cerșetorii își fac apariția în zonă. Echipajele Poliției Locale se vor deplasa în timp util la sesizările acestora, după care cerșetorii vor fi transportați la Adăpostul de Noapte. În cazul minorilor care apelează la mila publică, aceștia vor fi transportați la centrul administrat de DGASPC.
Cerșetorii ajung la Oradea de prin localitățile limitrofe Holod, Haieu, Rontău și Tinca.
„Orădenii trebuie să știe că acești cerșetori au fost surprinși în multe cazuri cu sume mari de bani asupra lor, de multe ori aceștia venind organizați cu mașina din satele limitrofe și s-au organizat pe sectoare în parcările marilor magazine. Nu putem accepta ca Oradea să găzduiască aceste persoane, astfel de probleme sociale trebuie rezolvate de fiecare autoritate locală în parte. Tocmai de aceea voi lua legătura cu toți primarii localităților de unde provin aceste persoane care apelează la mila publicului, pentru a găsi modalități de rezolvare a acestei probleme”, mai transmite Arina Moș.
Trimite articolul
XDaca cersetoria este sanctionata prin lege, de ce acesti indivizi nu sunt luati in evidenta si pusi la munca in folosul comunitatii? In momentul in care in Oradea pentru infractiuni marunte se va munci va dispare toata pleava asta, ca de plata unor amenzi nu poate fi vorba in cazul lor!
-
Pentru ca sunt tigani si asta fac si au facut toata viata, stiu sa foloseasca legea in ce-i priveste. Singurele metode care au functiionat si functioneaza sunt:
1. Nu le da nimeni nimic
2. suna la politie cand i-i vad prezenti si divulga locatia.
Trebuie sa facem din nou exercitiu asta de civism. Au fost cativa ani in care mai disparusera dar vad ca odata cu reclama au reaparut.
O alta chestie neplacuta cu bisericile. In timpul slujbelor de duminica in virtutea unei false piosenii sunt acceptati si cadorisiti si mai abitir tot felul de falsi cersetori. Adica biserica ar fi prima institutie capabila sa faca distinctia intre un nevoias si un puturos si totusi acolo e permisa cerseala ca si cum n-ar fi.
Ce e de facut? Mariti taxele