Pompierii militari le-au prezentat copiilor și adolescenților care sunt cele mai frecvente riscuri de producere a situațiilor de urgență la nivelul județului Bihor și le-au explicat modalitatea în care poate fi prevenită declanșarea acestora. Elevii au fost învățați cum trebuie să se comporte pentru a-şi proteja viaţa şi a-i ajuta pe cei din jur.
[eadvert]
„În cadrul acestor activități, pompierii bihoreni au distribuit elevilor și profesorilor, broșuri, flyere și pliante cu reguli și măsuri specifice de prevenire a situațiilor de urgență, aferente Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei: “RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!”, „RISC. Mai bine previi decât să nu fii!”, “Ai grijă la cea mai mare grijă-siguranța copilului tău” şi „Nu tremur la cutremur” ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, locotenent colonel, Camelia Roșca.
Întrucât se apropie Sărbătoarea de Crăciun, salvatorii le-au explicat elevilor cum să procedeze pentru a preîntâmpina incendiile la instalațiile de iluminat bradul. Copii și adolescenții au fost sfătuiți să nu orneze bradul cu artificii sau lumânări aprinse. De asemenea, pompierii le-au recomandat elevilor să le spună părinților să verifice instalația electrică ornamentală din punct de vedere al funcționării, înainte de a o monta. Asta în cazul în care adulții omit acest pas, iar în situația detectării unor defecţiuni să nu facă improvizaţii.
Personalul ISU Bihor va continua activitățile de pregătire a elevilor și în perioada următoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!