În noaptea de 5 spre 6 decembrie, copiii își lustruiesc ghetuțele sau cizmulițele pentru ca Moș Nicolae să le lase daruri în ele. Ca să le reamintescă să fie mereu cuminţi, copii primesc şi o nuielușă.
[eadvert]
Comercianţii s-au pregătit cu mult timp înainte iar acum au scos la vânzare nuieleşe care mai de care mai frumos decorate. Preţul de vânzare al acestora începe de la 5 lei şi poate ajunge până la 20 de lei.
Povestea nuielușei
Povestea nuielușei lui Moș Nicolae vine încă din timpul vieții sale. Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, supranumit şi „Făcătorul de minuni”, patron al Greciei şi al altor oraşe din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii și unul dintre cei mai iubiți de copiii din întreaga lume.
De Sfântul Nicolae se pun în apă crenguţe de pomi fructiferi, pentru ca acestea să înflorească, dovada iertării greşelilor, după cum spun tradiţiile populare. Nicolae este unul dintre numele cele mai îndrăgite şi mai răspândite. Numele este format din cuvintele greceşti nike – victorie, biruinţa şi laos – popor, om ce face parte dintr-un popor victorios.
Sfântul Nicolae a ştiut că după mustrare se cere mângâiere. Astfel, el a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi. De numele sfântului sunt legate mai multe poveşti creştine, printre care şi aceea potrivit căreia acesta ar fi oferit, în secret, diferite bunuri materiale fiicelor unui om sărac, aflate în pericol de a ajunge sclave pentru că nu aveau o zestre suficientă pentru a-şi găsi un soţ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!