Astfel, sunt mai multe medicamente, destinate pentru unele boli, care ar avea efect și persoanelor confirmate cu coronavirus. Responsabilii cu comunicarea vizavi de evoluția, prevenirea și alte aspecte legate de coronavirus nu pot și nu au voie, din motive de securitate, să dezvăluie informații despre modalitățile de tratament.
În primul rând, toți oamenii confirmați sunt tratați în spital, în funcție de simptomatologie, dar și de potențiale alte afecțiuni asociate pe care le au, a spus dr. Dorel Țîrț, de la Direcția de Sănătate Publică Bihor. Toate tratamentele sunt astfel personalizate, în funcție de mai multe date medicale ce țin de fiecare pacient în parte, a adăugat dr. Țîrt.
Declarațiile medicului DSP sunt confirmate neoficial și de surse medicale avizate, legate atât de tratarea formelor ușoare cât și a persoanelor confirmate. De pildă, despre Nurofen/Ibuprofen, pe net circulă informații că nu ar fi indicate și că ar fi de preferat Diclofenac, Asipirină, Paracetamol. Însă totul depinde de starea pacientului, de alte afecțiuni, chiar alergii la unele medicamente și oricum aceste informații nu sunt dovedite științific.
Referitor la tratamentele care se fac în spitale pentru persoanele cu coronavirus, acestea sunt individualizate, iar medicamente sunt atât în farmacii cât și în spitale, a adăugat aceeași sursă.
Toți medicii și reprezentanții DSP Bihor subliniază importanța consultării medicului de familie și roagă oamenii să nu intre în panică și dacă au simptome de boală, indiferent de ce natură, să își sune fiecare medicul de familie. Sub nicio formă nu se recomandă automedicația, spun medicii.
Trimite articolul
XSfatul unui medic este esential. Macar medicul de familie, macar telefonic trebuie consultat, atunci cand starea sugereaza o posibila contaminare ci covid-19. Formele usoare se trateaza cu Paracetamol si medicul stie si spune cum. Apoi zilnic trebuie informat despre starea pacientului.