Bihorul este unul dintre judeţele în care „Ajungem Mari” caută voluntari care să dăruiască două ore pe săptămână copiilor din centrele de plasament şi din familii defavorizate.
Voluntarii le devin copiilor prieteni, profesori şi mentori şi le pot schimba viitorul. Înscrierea pentru modulul de primăvară (februarie – iunie) se face până pe 24 ianuarie. „Prin programul educaţional Ajungem Mari, voluntarii susţin cursuri interactive sau ateliere de creaţie, îi ajută pe copii la teme sau le dezvăluie lumea prin ieşiri educative din centre, punând în acelaşi timp accent pe dezvoltarea personală a copiilor”, se arată pe site-ul organizaţiei ajungemmari.ro.
Pentru organizarea training-urilor în judeţe, este necesar un număr de peste 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor.Înscrieri se fac prin completarea unui formular online aici.
Şedinţa de două ore pe săptămână se adresează unor grupe formate din 3-12 copii. Voluntari vor merge în centre în echipe de câte doi, îi pot însoţi pe copii la spectacole, filme, ajungându-i să tragă singuri concluzii, sau le pot împărtăşi cunoştinţe din domeniile lor preferate: matematică, engleză, muzică, teatru, astronomie.
Lecţii cu Ioana Dziţac
Ideea de voluntariat este una extrem de atractivă în rândul adolescenţilor. Ioana Dziţac e exponenta unei generaţii care empatizează la nevoile copiilor din centrele de plasament. Ea a devenit voluntar după ce a citit despre proiectul “Engleză pentru viaţă” al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, în cadrul căruia voluntarii acestei organizaţii ofereau ore de engleză în centrele de plasament din Bucureşti. Ioana a reacţionat imediat şi şi-a convins zeci de colegi să facă la fel. În 2015, Ioana a fost desemnată drept cel mai popular voluntar în cadrul Galei Naţionale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!