Aplicaţia mobilă permite identificarea şi localizarea în timp real a produselor alimentare româneşti certificate.
Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor şi vor putea consulta detaliile referitoare la producator şi la reţetele utilizate, cu ajutorul funcţiei de scanare a codurilor QR aplicate pe etichetele produselor omologate.
„În această perioadă în care ţara noastră deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi când se pune accent din ce în ce mai mult pe digitizarea agriculturii, AFIR prezintă versiunea îmbunătăţită a aplicaţiei CPAC, pe care o consider un instrument util pentru promovarea la nivelul Uniunii Europene a producătorilor români. Catalogul Produselor Alimentare Certificate, dezvoltat integral de către AFIR, ajută consumatorii să aleagă produsele alimentare care sunt sigure şi autentice, fără intermediari. Mai mult, în cazul în care codul QR este aplicat pe produs, acesta va putea fi scanat, cumpăratorul având imediat la dispoziţie toate datele acestuia. Noua versiune a aplicaţiei CPAC poate fi utilizată şi în sistemul de operare IOS, nu numai în Android”, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.
Aplicaţia CPAC a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale la începutul lunii noiembrie 2018 şi este rezultatul unei acţiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR. Prin intermediul aplicaţiei, Agenţia promovează şi sprijină consumul produselor omologate la nivel naţional şi la nivel european.
Citiți principiile noastre de moderare aici!