În perioada sărbătorilor de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare la nivel național, 24.796 pomi de Crăciun dintre care peste 17.000 de bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate.
Prețuri mai mari comparativ cu anul trecut
Orădenii care doresc să achiziționeze un brad o pot face doar din supermarketuri sau de la magazinele de bricolaj pentru că, anul acesta, Direcția Silvică Bihor nu scoate la vânzare niciun brad.
[eadvert]
În magazinele mai sus menționate, prețurile pornesc de 30 de lei și cresc în funcție de mărimea bradului. De exemplu, un brad natural cu înălțimea cuprinsă între 1,60 -2,20 poate fi achiziționat cu 99,90 de lei în timp ce un pom de Crăciun în ghiveci, cu dimensiunea cuprinsă între 1,20 – 1,40 este vândut cu 83,90 de lei.
„Îmi caut un brad natural mai mare, de 1,80 – 2 metri care să fie frumos și bogat. Am văzut ceva dar și prețul este pe măsura. Ar trebui să scot din portofel în jur de 400 de lei pentru un astfel de pom care ține maximum 3 săptămâni“, ne-a declarat Lavinia.
Brazii artificiali combinați cu crengi de brad natural
Se pare că brazii artificiali rămân în preferințele oamenilor care spun că acesta se cumpără o singură dată, este folosit mai mulți ani la rând și, cel mai important, în acest fel este protejat și mediul înconjurător. Mai mult, în ultima perioadă, cei care doresc să aducă un pic de miros în case, ori vor să facă bradul artificial să pară mai bogat, aleg să pună crengi de brad natural printre cele artificiale.
„Am cumpărat bradul artificial în urmă cu câțiva ani și încă e intact. Nu aș mai trece pe cel natural. Dacă simt nevoia de miros de brad, adaug niște crengi naturale printre cele artificiale. Pe lângă miros, am si un brad mai bogat“, susține Nicoleta.
Împodobitul brazilor de Crăciun. Ce influențe marchează sezonul festiv din 2023
Unele dintre lucrurile noi ar putea fi, de fapt, vechi. Folosirea decorațiunilor vechi este o modalitate ecologică de a decora și un mod excelent de a găsi obiecte unice. Cea mai ușoară modalitate de a obține acest aspect este prin folosirea unor ornamente vintage, cum ar fi, de exemplu, globurile de sticlă pictate manual. Acestea pot fi pictate sau pregătite cu tehnica șervețelului de către întreaga familie, sau pot fi cumpărate de pe site-uri sau direct de la persoanele care pregătesc globuri și ornamente de Crăciun în fiecare sezon. Prețul unui astfel de glob pornește de la 30 de lei și poate să ajungă să coste câteva sute.
Cei care vor să fie la modă și să-și împodobească bradul în funcție de ce spun specialiștii trebuie să știe că nuanța acestui an este viva magenta. Culoarea a făcut furori la expoziția de Crăciun de la Frankfurt de anul acesta. O altă tendință pentru Crăciunul 2023 o reprezintă globurile de mărimi diferite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!