Mieii scoși la vânzare de Paște în acest an sunt mai puțini și, implicit, mai scumpi. Mulți ciobani, având în vedere situația pandemică, au preferat să vândă mieii la export.
„Am vândut mieii engros la niște arabi. Au venit după ei acasă și nu mai am probleme cu sacrificarea și cu vânzarea cărnii”, ne-a declarat un cioban dintr-o comună de lângă Oradea. Ca el au procedat mulți ciobani bihoreni.
Astfel, fiind miei mai puțini pentru sacrificare, carnea de miel s-a scumpit. Dacă în urmă cu o săptămână în hala de carne de la Piața Cetate, kilogramul de miel se vindea cu 35 de lei și chiar mai puțin, joi, carnea de miel costa între 38 de lei și 40 de lei/kilogramul.
„Mieii sunt puțini. I-au luat supermarketurile și arabii pe toți, iar ciobanii au scumpit mieii care au mai rămas”, ne-a spus un măcelar de la Piața Cetate.
Cine are noroc, mai găsește carne de miel și la supermarketuri sau măcelării.
[eadvert]
Mieii mai pot fi găsiți și pe site-urile de anunțuri. În comunele din județ, mielul viu costă între 15 și 17 lei kilogramul. Unii ciobani asigură și livrarea la domiciliu.
Trimite articolul
Xarabii??? din Bihor? Sau arabu ala mare la CJ?
Ce ne trebuie Bruxelles,
Când noi n-avem bani de mielles?
ce declaratii tampite de cioban prost, ca el vinde la arabi, vai de capul tau prost poate iti trage intermediari o teapa mare de ai sa ramai cu buzele umflate, ciobanii vor sa se imbogateasca peste noapte si vand la suprapret.