Casa Judeţeană de Pensii Bihor a primit, pentru seria 4, care începe în 8 mai 2021, 171 bilete de tratament balnear. Dintre acestea, zece sunt în stațiuni de pe litoralul românesc: patru la Eforie Nord, patru la Saturn și două la Neptun.
[eadvert]
Bihorenii care preferă bazele de tratament din județ au de ales între: Băile 1 Mai – 68 de bilete, Băile Felix – 15 bilete și Tinca – 19 bilete. Alte bilete sunt pentru stațiunile: Sovata – patru bilete, Băile Herculane – trei bilete, Călimănești – două bilete, Buziaș – patru bilete, Covasna – șase bilete, Geoagiu Băi – opt bilete, Moneasa – 17 bilete, Ocna Șugatag – cinci bilete, Vatra Dornei – două bilete, Govora – două bilete, Lacul Sărat – două bilete, Turda – două bilete și Căciulata – două bilete.
Biletele se pot ridica de la sediul CJP Bihor, zilnic, conform programului de lucru, de luni până vineri între orele 8:00-12:00 până la data de 28.04.2021, urmând ca redistribuirea acestora să aibă loc în data de 29.04.2021 începând cu ora 08:00.
Cât costă un sejur
Biletele de tratament sunt mai scumpe față de anul trecut cu indicele de inflație. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a publicat noile tarife ale biletelor de tratament în bazele proprii pe anul 2021.
Astfel, dacă anul trecut un bilet un sejur la o bază de tratament aparținând de CNPP costa 1.792,6 lei la un hotel de două stele, în acest an, prețul a urcat la 1.840,96 de lei. La un hotel de trei stele, un sejur costa anul trecut 1.879 de lei, iar anul acesta biletul este mai scump cu 50 de lei.
S-au publicat, pe site-ul CNPP, și tarifele pentru biletele de tratament în stațiunile care nu aparțin de Casa Națională de Pensii. Enumerăm câteva dintre acestea: Băile Felix – Hotel Mureșul (2 stele) – 1.835 de lei, Hotel Muncel (2 stele) – 1.840,16 lei, Hotel Poienița (3 stele) – 1.921,12 lei, Hotel Padiș (3 stele) – 1.928,36 de lei. Pe litoral: Saturn – Hora, Balada și Sirena (toate 3 stele) – 1.928,34 de lei, Neptun – Hotel Doina (3 stele) – 1.928,36 de lei,
Beneficiari ai biletelor de tratament prin CNPP sunt pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, precum și beneficiari ai unor legi speciale cu caracter reparatoriu și beneficiari de bilete de tratament acordate gratuit aflați în evidența Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.
Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar tratamentul balnear este de 12 zile. Biletele de tratament se acordă individual. Pensionarii sistemului public de pensii vor plăti pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei lunii anterioare celei în care se utilizează biletul de tratament.
Asigurații sistemului public de pensii care au veniturile salariale lunare brute mai mici decât salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021, vor plăti jumătate din cuantumul sejurului de tratament.
În cazul asiguraților care au venitul lunar brut mai mare decât salariul mediu brut pe economie se va plăti biletul de tratament integral. Șomerii vor plăti jumătate din cuantumul indemnizației de șomaj pentru un bilet de tratament.
Personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ va plăti 50% din cuantumul sejurului unui bilet de tratament. Salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 este de 5.380 de lei.
Tabel cu prețul integral al biletelor de tratament pe anul 2021
Citiți principiile noastre de moderare aici!