Apropierea Paștelui ne duce cu gândul, pe majoritatea, către carnea de miel. În condițiile stării de urgență și a recomandărilor de distanțare socială, toată lumea se întreabă de unde poate cumpăra carne de miel.
Orădenii care s-au obișnuit să cumpere miel viu de la Centrul de sacrificare a mieilor din fosta Piață Ioșia trebuie să se reorienteze. Șeful Administrației Domeniului Public, Liviu Andrica, promitea că sacrificarea mieilor vii se va face în Piața 100. Dar apariția pandemiei de coronavirus i-a zădărnicit planurile. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor informa în urmă cu câteva zile că în județ au primit aprobarea pentru sacrificarea mieilor vii trei abatoare: în Beiuș, Mihai Bravu și Marghita. Bineînțeles, carnea de miel va putea fi găsită și în marile supermarketuri și măcelării. De aici se poate cumpăra în cantități mai mici, un sfert de carcasă, anterior sau posterior, măruntaie și chiar drob de miel gata preparat.
Miei online
Mai nou, ciobanii își vând carnea de miel pe platformele online. Astfel, pe „ePiațaBihoreană”, și pe „Bunătăți de casă din Bihor”, se puteau găsi miei la prețuri cuprinse între 20 de lei și 30 de lei kilogramul, în carcasă. Cei care sacrifică mieii asigură și transportul până în fața casei. Unii dintre fermieri ofereau ca bonus la fiecare miel cumpărat un kilogram de brânză telemea de oaie. Cui nu-i place carnea de miel, poate opta pentru ied, care se vinde la același preț.
Ce scriem pe declarație
Grupul de Comunicare Strategică a răspuns și la întrebările adresate pentru cei care doresc să-și cumpere carne de miel. La întrebarea: „Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?”, răspunsul este: „Da, dar trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, vă recomandăm să mergeți singur, nu cu mai mulți membri ai familiei și să vă asigurați că agentul economic este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu. Nu uitați să cereți documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță sau factură”.
La întrebarea: „Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-o aducă acasă?”, răspunsul este: „Da, poate veni, dar trebuie să dețină asupra sa documentele necesare conform ordonanțelor militare și documentele de proveniență ale produselor și să poată emite bon fiscal, chitanță sau factură”.
Trimite articolul
Xdar ce ar fi ca anul acesta sa nu mai fie macel si sa gratiem mieii ?
Doar dumnezeu trebuie sa ia viata oricarei entitati, dar omul se crede dumnezeu, poate de aia acest virus este prezent.
-
Prosti mai sunteti jurrr
-
De unde drac au venit idiotii astia? Sunt cazuti cu ceva asteriod? Toti au ajuns mari milosi si iubitori de animale, dar nici unul nu ar face vreun bine la oamenii nevoiasi.
-