Concursul online de eseuri istorice cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”, organizat în luna ianuarie de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, a fost destinat tinerilor de gimnaziu și liceu. La concurs au participat 97 de elevi din toată țara.
În urma jurizării lucrărilor primites-au acordat mai mult epremii pe categorii.
La Gimnaziu, Locul I a fost obţinut de elevele Tomescu Oana Maria din cl. A V-a, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea şi Popa Casandra Rebeca, din cl. a VIII-a A, de la Școala Generală „Miron Pompiliu”, Ștei. Locul II a fost câştigat de Agud Albert David din cl. a VIII-a A dela Școala Generală „Miron Pompiliu”, Ștei iar Locul III a fost obţinut de către elevele Bindea Andrea Ramona din cl. a VIII-a de la Școala Generală „Liviu Rebreanu” din Chiuza, jud. Bistrița-Năsăud şi Vuşcan Anastasia din cl. a V-a A de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” din Oradea.
La premiile pentru secţiunea Liceu, Locul I a fost obţinut de Borz Cristina, din cl. a XII-a, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea şi Şovre Andrada Maria din cls. a XII-a D de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea. Locul II a fost câştigat de Csorz Melisa, din cl. a XII-a B de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea. Pe Locul III s-au situat patru elevi: Chirodea Giulia, din cl. a X-a C de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei, Floroi Antonia Mădălina din cl. a X-a A, de la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea, Roată Adrian din cl. a XII-a D, de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș şi Şandor Ruxandra Maria, din cl. a XII-a C a Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita.
Premiile constau în cărți oferite de către Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” și o vizită gratuită la unul dintre muzeele complexului Muzeal, respectiv premiul I va primi o vizită gratuită la Muzeul Țării Crișurilor, premiul II o vizită la Muzeul Orașului Oradea, iar premiul III o vizită la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”.
Câștigătorii își vor putea ridica premiile de la sediul Muzeului Țării Crișurilor din Str. Armatei Române nr. 1A începând cu data de 2 februarie 2022, în intervalul orar 10.00-16.00. Persoana de contact: Lavinia Ungureanu, muzeograf (0259/706101). Toți participanții vor primi diplome pentru implicarea în cadrul acestui proiect, pe care le vor primi în curând pe e-mail.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!