Cristian Ghilea a ocupat locul I la primul concurs de idei din oraş organizat de Ora de arhitectură. Pe locul doi s-a clasat Tudor Costea, iar pe locul trei Ionuţ Lungu. 27 de studenţi şi-au arătat interesul de a se înscrie în competiţie. Zece studenţi la arhitectură au participat, cu proiecte, la concursul de idei privind amenajarea unei terase pe malul drept al Crişului Repede, în zona Podului Dacia. Beneficiar al proiectului este Restaurantul Crinul Alb care a avut intenţia de a amenaja o terasă în consolă peste zidul de protecţie a albiei râului.
Provocări
Studenţii au trebuit să facă faţă unor provocări precum amenajarea malului drept al Crişului Repede, cu menţinerea vegetaţiei şi a copacilor existenţi. Ei au oferit soluţii de închidere provizorie a terasei, dar şi detalii de design al mobilierului. Amenajarea legăturii dintre sala de restaurant şi viitoarea terasă şi amenajarea terasei în consolă, pe toată lungimea frontului restaurantului au fost alte cerinţe ale proiectului. „Juriul a ales câştigătorul tinând seama de mai multe criterii: din punct de vedere al inovaţiei, al conceptului, al designului, rezolvării accesului pe terasa astfel încât să nu deranjeze pietonii, sau să obtureze imaginea către Criş din restaurant”, spune Bianca Puşcaş, organizator al evenimentului, manager ului proiectului Ora de arhitectură. „Proiectul va fi pus în practică, iar câştigătorul va lua parte activ la definitivarea proiectului. La final pe terasă se va pune pe terasa o placă cu numele celui care a conceput proiectul, a proiectantului, executantului şi beneficiarului”, a adăugat Bianca Puşcaş.
Premierea câţtigătorilor şi înmânarea premiilor a avut loc, vineri, în cadrul unei Gale, la care au participat viceprimarul Florica Cherecheş, invitat de onoare şi membrii juriului: Raluca Covăcescu (preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România Filiala Bihor), Vlad Popescu Sturz (vicepreşedintele OAR), Mancia Aurora (director departament în cadrul Facultăţii de Arhitectură), Şerban Sere (patron Crinul Alb) şi arhitectul Cristian Puşcaş.
V.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!