Proiectul de reabilitare a Casei de Cultură din localitatea Aleșd și transformarea acesteia într-un centru cultural multifuncțional e gata să demareze. Dacă nu vor exista contestatari ai licitaţiei. Primarul Aleşdului, Ioan Todoca, spune că a aflat de la Compania Naţională de Investiţii că firma care a ocupat locul II în urma licitării lucrărilor de reabilitare a câştigat licitaţia.
La scoaterea lucrărilor la licitaţie, primarul Todoca încuraja firmele locale să se înscrie în competiţie, în speranţa că lucrările vor fi gestionate mai bine dacă executantul e o firmă locală, cu care se poate avea o comunicare mai bună. Apelul primarului a venit după ce firme din afara judeţului au câştigat lucrări în Aleşd, iar ulterior acestea nu au fost executate conform graficelor şi proiectelor.
Şeful Primăriei Aleşd spune că nu cunoaşte numele câştigătorului, dar speră că nu vor exista contestaţii şi că lucrările vor începe cât de repede. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 500.000 euro. Contribuţia din bugetul local sub formă de cofinanţare este de 10% din valoarea lucrării.
„Sper să nu existe contestaţii, pentru ca lucrările să înceapă imediat. În caz contrar, putem avea întârzieri şi de un an până la soluţionare”, spune Ioan Todoca, şeful Primăriei Aleşd.
24 miliarde pentru Casa de Cultură Marghita
Casa de Cultură Marghita e închisă, la rândul ei, de patru ani. Construită în 1959, construcţia se află la prima reabilitare. Conform viceprimarului Ioan Lazăr, aproximatv 24 miliarde de lei vechi au fost alocaţi de la bugetul local pentru realizarea lucrărilor. Acum, când lucrarea se află la un pas de a fi recepţionată, directorul Casei de Cultură Marghita, Veronica Demeter, spune că „nu a rămas nimic din ce a fost, Casa de Cultură e reabilitată în totalitate. Mai sunt doar câteva detalii pentru ca ISU să ne dea autorizarea de funcţionare”.
„La Casa de Cultură s-a refăcut practic tot, începând cu acoperişul. Imobilul avea planşeu, nu avea acoperiş. A fost desfiinţată sala în care se proiectau filme, acum s-au construit loje acolo. S-a refăcut tot: geamurile de lemn au fost înlocuite, zidurile interioare, a fost parchetat tot, gresiat, faianţat, sunt scaune noi, mobilier, scena a fost refăcută, la fel sonorizarea, instalaţia de încălzire centrală. Numai în lucrările de arhitectură interioară au fost alocaţi 527.793 lei. Acum cred că a început numărătoarea inversă până la inaugurare”, a precizat viceprimarul Ioan Lazăr.
Casa de Cultură Marghita s-a consacrat, de-a lungul timpului, ca fiind o adevărată fabrică de premii, ca urmare a activităţilor artistice desfăşurate de instructorii instituţiei, dar şi locul în care se desfăşurau spectacolele marilor trupe de teatru care au susţinut spectacole în oraş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!