Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a sărbătorit 50 de ani de existență și 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul a fost marcat prin proiecții de film, muzică ușoară și populară, dansuri de societate și sportive, programe de yoga, zumba, momente de spiritualitate, dar și programe sportive, karate etc. Totodată, platoul din fața Casei de Cultură s-a transformat într-un spațiu dedicat atelierelor, demonstrațiilor și jocurilor. Alături de invitați, pe scenă au evoluat formațiile, ansamblurile, cluburile care activează în cadrul CCS, precum și colaboratorii instituției.
Mii de persoane au savurat momentele cuprinse în programul sărbătorii.
Organizatorii evenimentului – directorul CCS, Marius Crețu, și profesoara Carmen Vasile, de la Facultatea de Arte a Universității Oradea – au pregătit un program în care trecutul și prezentul s-au îmbinat pentru a stârni nu doar emoție, ci și bucuria de a face parte din familia Casei de Cultură a Sindicatelor.
Seară de gală
Programul manifestărilor s-a întins pe parcursul a trei zile și a culminat cu o seară de gală „Cânt și joc în sărbătoare”, al cărei cap de afiș a fost interpretul Dinu Iancu Sălăjanu.
Ultimul moment al spectacolului de gală a stârnit admirația și bucuria spectatorilor. Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniat de orchestra „Rapsodia bihoreană” (condusă de maestrul Liviu Buțiu), a vrut să ofere un cadou de suflet tuturor celor care au venit să-l asculte: cântece din repertoriul său, dar și din repertoriul unor artiști consacrați de muzică populară.
Marius Crețu a pregătit un mic program în care a ilustrat istoria de 50 de ani a Casei de Cultură a Sindicatelor și i-a premiat pe colaboratorii și oamenii care au fost aproape de instituția pe care o conduce. CCS își face un titlu de onoare din faptul că pe scena sa au urcat nume mari din aproape toate domeniile și a lansat regizori, actori ori artiști care au avut, ulterior, strălucite cariere internaționale.
„În cei 50 de ani de activitate, Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit pe scena sa cele mai mari nume ale artei, creației, gândirii și vieții politice naționale, precum și personalități de marcă din întrega lume. În sutele de serii de cursuri și cercuri tehnico-aplicative s-au calificat și specializat peste 10 mii de orădeni”, a spus în discursul său Marius Crețu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!