Mowgli, puiul de om crescut de o haită de lupi în junglă, trebuie să se întoarcă acasă, în lumea oamenilor, unde îi este locul, cu atât mai mult cu cât este vânat de temutul tigru Shere Kan. Îndrumat de ursul Baloo, protejat de pantera Bagheera și chemat de vocea mamei sale, care îl caută neîncetat, va parcurge un drum inițiatic lung și plin de aventuri.
[eadvert]
„Cartea Junglei”, povestea lui Rudyard Kipling, a fermecat generaţii promovând valori precum loialitatea, onoarea şi curajul. Cartea a fost scrisă în 1894, în perioada în care Kipling a trăit în Vermont.
Teatrul Regina Maria prezintă în premieră duminică, 4 februarie, de la orele 11:00 şi 18:00 la Sala Mare spectacolul „Cartea junglei”, o coproducție a Trupelor „Iosif Vulcan” și Arcadia, îmbinând elemente specifice teatrului de animație și teatrului muzical, cu teatru dramatic. Spectacolul este o adaptare după Rudyard Kipling, în regia lui Daniel Vulcu, un musical fermecător care păstrează subiectul principal, acela al copilului care se află la granița dintre două lumi: cea a animalelor și cea a oamenilor, dar aduce un element de noutate, explorând legătura ancestrală dintre mamă și copil.
„Este o coporducţie între Trupa Iosif Vulcan și Arcadia în care se regăsesc și personaje întruchipate în păpuşi dar și personaje care joacă live. Este un spectacol vesel, muzical, destinat familiilor. Se adresează atât copiilor cât și celor mai în vârstă care doresc să-şi scoată nepoții sau copiii la un spectacol, să petreacă o oră și un sfert într-o atmosferă de bună dispoziţie, într-o poveste arhicunoscută, dar care nu imită desenul animat cu acelaşi nume, ci cuprinde componente ale cărţii lui Kipling”, precizează Daniel Vulcu.
Pentru rolul lui Mowgli a avut loc un castig la care s-au înscris 26 de copii. Cei doi copii care vor juca îndrăgitul personaj sunt Rareș Roșu (8 ani) și Luca Bran (9 ani).
„Din start am dorit să avem doi copii în distribuţie pentru că ei sunt mai sensibili, se pot îmbolnăvi, să putem avea continuitate. Dintre cei doi, Rareş Roşu a mai jucat în spectacolul «Opera de trei parale» iar pe Luca Bran l-am descoperit la castig”, spune regizorul.
Daniel Vulcu a fost secondat la regie de Florian Silaghi, care a fost şi coordonator mânuire păpuși. Decorul spectacolului este realizat de Răzvan Chendrean. El a îmbinat elementele specifice decorului de teatru cu un video mapping creat de Sergiu Domide. Costumele sunt realizate de Oana Cernea iar de machiaj se va ocupa Dana Drăgoiu. În spectacol se vor auzi piesele originale ale lui Dorin Griguță dar şi câteva dintre cântecele binecunoscute. De coregrafie s-a ocupat Dimény Levente, iar la tobe se va auzi Szekely Cristian.
Din distribuţie fac parte: Mirela Niță Lupu (povestitor), Ciprian Ciuciu (Bagheera), Igor Lungu/ David Constantinescu (Baloo, elefanţi), Florian Silaghi (Shere Kan/vultur), Carina Bunea, Armanca Serac, Tudor Manea (Șarpele Kaa), Alexandru Pop (tatăl lup), Angela Tanko (lupoaica Rama), Giorgiana Coman (surioara lup/ maimuţă), Andrei Fazecaș (Colonelul Elefant Toomai), Iulia Dinescu (soția colonelului/ maimuţă), Consuela Egyed, Cosmin Petruț (elefanţi/maimuţe), Alexandru Rusu (Regele Maimuțelor), Andrian Locovei (vultur), Mihaela Gherdan (mama), Ana Marcu/ Sophia Vișovan (fata).
Primele reprezentații programate duminică, 4 februarie, de la orele 11:00 și 18:00, la Sala Mare, sunt sold out iar pentru spectacolul din 18 februarie mai erau doar câteva bilete. Spectacolul poate fi vizionat și în 17 martie, de la ora 18:00, la Sala Mare. Biletele se găsesc la agenția teatrului (marți-joi: 12:00-18:00; miercuri-vineri: 10:00-14:00; sâmbătă: 11:00-13:00) dar şi pe Eventim sau înainte cu o oră de începerea spectacolului, de la agenția teatrului, în limita locurilor disponibile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!