„Ne confruntăm cu o criză a cărnii de porc. Pesta porcină a devastat China şi Asia, astfel că UE exportă masiv în această regiune. Acest lucru a făcut ca, de la începutul anului, preţul cărnii de porc în Europa să crească cu 30%”. E foarte greu să spui că aduci carne dintr-un stat membru, pentru că, practic, nu mai are nimeni. Membrii asociaţiei noastre au făcut comenzi cu şase luni în urmă pentru a avea carne acum. În ceea ce priveşte preţul, în magazinele din România deja se simte o scumpire de 15-20%, a precizat Tănase.
Reprezentanta Asociaţiei Române a Cărnii a recomandat consumatorilor, la fel ca şi inspectorii sanitari veterinari, să cumpere carne doar din unităţile autorizate, precum hipermarketuri, măcelării şi magazine verificate de ANPC şi de direcţiile sanitar-veterinare, pentru a fi siguri de calitatea acesteia.
Trimite articolul
Xarticole de genul acesta duc la scumpiri, in pravalii carnea nu s-a scumpit
Gresit! S-a scumpit cu 25%! Asta o stiu cei ce cumpara! Daca majorarile haotice de pensii si pensiile speciale si toate cheltuielile aiuristice facute de camarila pesedista credeati ca nu va intereseaza acum aflati ca va influenteaza viata zi de zi! Toti ce ce nu aveti pensii speciale si care ati fost fraiwriti de pesedeu cu cate o 100 la pensie aveti de palatiat. Singurii bugetarii cu lefele majorate politic tot de pesedeu nu sint asa dureros inflatia. “restul” platiti bera si micii pesedeului!
Cum ajungem vegetarieni trãim cu trei mile pe lunã.