Pe tot parcursul caravanei, orădenii au admirat și imortalizat spectaculoasele care cu flori.
Alaiul a fost deschis de Husarii din Sâniob, urmați de Ansamblul Folcloric Crișana și carul comun al orașelor Oradea și Debrețin. Intitulat „Cultura ne unește”, acesta reprezintă valorile culturale ale celor două orașe înfrățite. Ambele orașe sunt renumite pentru viața lor culturală diversă, existând o strânsă cooperare în acest domeniu. Cultura, care este una dintre valorile care leagă cele două orașe, este simbolizată de două clădiri importante: Teatrul din Oradea și Teatrul din Debrețin.
https://youtu.be/uGY9COHznCM
Al doilea în coloană a fost carul cu Coroana Sfântului Ștefan, acesta fiind urmat de carul comun al Consiliilor Județene Bihor și Hajdu Bihar. Acesta a fost realizat de sculptorul Pikó Sándor și reprezintă tradițiile viticole și serbările populare de pe Valea Ierului. Privitorii mai atenți au putut remarca portul vestimentar al personajelor carului viticol, cu accente de puternică inspirație maghiară.
Carul realizat de Aquatikum Debrețin și cel realizat de centrul comercial Forum din Debrețin au fost cele care au închis alaiul.
Traseul paradei este Bulevardul Decebal – Tudor Vladimirescu – Piața Unirii. Carele vor staționa în centrul orașului până la ora 22:30, atunci când vor porni spre Diosig.
Program Carnavalul Florilor Oradea 2018
ora 18.00 Spectacolul trupelor participante în alai pe scena din Piaţa Unirii
ora 20.00 – Concertul Orchestrei Simfonice Ţigănești de 100 de viori în Piaţa Unirii
ora 20.00 – Spectacolul muzical „Ştrengarii”. O producţie realizată de Teatrul Szigligeti în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Maghiari din Bihor (Teatrul de Vară din Cetatea Oradea)
MIERCURI, 22 AUGUST 2018 – DIOSIG
ora 17.00 – Alaiul carelor alegorice însoţite de trupele de majorete Mystique şi Angels, Flamenco Zenta (Serbia)
ora 18.30 – Concert Călin Pop (Celelalte Cuvinte) şi prietenii
ora 21.00 – Concertul formaţiei Ismerős Arcok
[related-post post_id=”2096236″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!