Astfel, cu voturile noii alianțe conjuncturale PNL-ALDE, Pantiș a fost validată, în ciuda opoziției PSD și UDMR. Președintele Pasztor și consilierul județean UDMR, preotul Szoboszlai Gaspar s-au obținut. Prin gestul său de a tranșa validarea lui Pantiș, Bodea și-a creat, practic, premisa de a forma de unul singur o majoritate cu PNL ori de câte ori va considera necesar, prin cele 17 voturi ale consilierilor PNL, cărora li se adaugă votul său. Astfel, Bodea + PNL ar avea 18 voturi din cele 35 ale plenului Consiliului Județean, indiferent ce votează celălalt consilier județean ALDE, Julien Mateaș!
“Reciprocități”
Pantiș era următoarea pe lista PNL, după ce în martie 2018 Dacian Foncea renunța la mandatul său de consilier județean, preferând să devină manager la Spitalul Municipal. De atunci, însă, alianța PSD-UDMR-ALDE a refuzat constant validarea lui Pantiș, pentru a-și croi un avantaj la vot. Era, cu aceeași ocazie, și o monedă similară servită liberalilor, care anterior blocaseră ilegal numirea lui Adrian Szatmari (PSD), cel care urma să ia locul Anei Maria Tiron, înlăturată din grupul consilierilor județeni PSD, după un conflict major cu președintele acestora, Ioan Mang. Szatmari și-a câștigat dreptul de a deveni ales județean doar prin instanță. Și Pantiș a acționat în instanță dar, iată, prin răzgândirea lui Traian Bodea, nu va mai trebui să aștepte o sentință judecătorească.
Înainte de momentul votului, vicele Bodea și-a motivat decizia de a o vota pe reprezentanta PNL arătând, astfel, că nu mai stă în alianță cu PSD și UDMR cu orice preț: “Trebuie să votăm cu discernământ fiecare dintre noi, pentru a nu mai bloca activitatea Judeţului. Sunt prieten cu doamna doctor Pantiş de peste 25 de ani, avem aceeaşi apartenenţă religioasă (amândoi sunt creștini penticostali) și a fost aleasă de bihoreni”.
Decizia lui Bodea i-a produs dezamăgire lui Ioan Mang, care după ședință i-a transmis omologului său vicepreședinte de Județ că nu-i înțelege decizia. Mai cu seamă că acum, când liberalii vor avea din nou 17 consilieri din totalul de 35, votul oricărui consilier județean va deveni esențial pentru adoptarea hotărârilor. Chiar și votul celuilalt consilier județean ALDE, Julien Mateaș.
A votat și un PSD-ist
După momentul votului pentru Pantiș, Traian Bodea a continuat să voteze pentru toate hotărârile propuse de Executivul din care face parte. Mai mult, Bodea a votat pentru ca PSD-istul Florian Fiț să fie reprezentantul CJ Bihor în Consiliul de Administrație al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Ștei. Aceasta chit că grupul PNL îl propuseseră pe Mihai Harn, fostul viceprimar de Ștei.
Trimite articolul
XCa sa vezi cum se desconspira caracterul unui om care a ajuns vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor (salar net peste 6000 Euro) pe listele ALDE si care declara vizavi de Doctorița Carmen Pantiș ce a fost votată consilier județean PNL: ” Sunt prieten cu doamna doctor Pantiş de peste 25 de ani, avem aceeaşi apartenenţă religioasă (amândoi sunt creștini penticostali) și a fost aleasă de bihoreni” dar toate acestea de abia dupa ce PSD-ul a inceput sa scada in sondajele de opinie si ALDE sa se descompuna ca partid politic pentru ca inainte cand interesul aliantei ALDE cu PSD îi cerea invers nu avea nici o mustrare de constiinta sa nu o voteze cu toate ca nu avea nimic legal sa-i obiecteze .