Potrivit candidatului USR Plus, la Sântandrei este nevoie de o analiză a bugetului local și o aplicare mai bună a lui pentru comunitate. “Există o problemă cu infrastructura, sunt foarte multe străzi neasfaltate. Nu avem trotuare, mămicile trebuie să își plimbe copiii printre mașini. De asemenea, este o problemă cu calitatea aerului, și din cauza fermelor din jurul nostru. Sântandrei este o comună din Zona Metropolitană Oradea și trebuie să ne desfășurăm și să ne dezvoltăm aproape identic. Sântandrei este acasă pentru tinerii din Oradea. Ei își doresc să vină acasă, să respire un aer curat”, spune Carmen Lezeu, care în trecut a fost consilier local din partea PNL.
Lezeu indică problema de mediu generată de platforma de depunere a deșeurilor, amplasată tocmai pe malul Crișului, în Sântandrei.
“Platforma de depunere a deșeurilor nu e gestionată corect. Deșeurile sunt împinse spre Criș. Peste tot se depozitează deșeuri. Dar există o zonă industrială de la fosta fabrică de cânepă înspre Nutrientul. Acolo administrația locală deține terenuri, ar putea organiza acolo o platformă în mai multe fracții”, a extrapolat Lezeu, provocată de JB & BIHON.
Candidat femeie și la Căbești
USR Plus și-a prezentat și candidatul la Primăria Căbești. O femeie tânără, în vârstă de 27 de ani: Teodora Ștef, de profesie cosmeticiană. Aceasta recunoaște că ar prelua la Căbești modelul din comuna vecină Roșia, prin atragerea turiștilor, pe Valea Sohodolului, precum și la biserica de lemn din Gurbești. De asemenea, comuna Căbești nu are nici azi canalizare, iar satul Golea rămâne frecvent fără apă, arată Ștef, indicând, astfel, ce model de dezvoltare propune pentru comuna Căbești, din zona Beiușului.
Trimite articolul
X:))))))))))))) nici o sansa mami draga ! Nici o sansa ! La cate a facut primarul din Santandrei pentru oamenii de acolo nu o sa faci tu in 10 vieti …
-
cate? e primar de 25 de ani si 90% din strazile din Santandrei inca sunt neasfaltate !
-
Multe draga, multe… . sunt atatea strazi neasfaltate si datorita sitemului legislative din tarisoara noastra care ii permite oricui are pamant sa parceleze dar nu il oblig (ca dezvoltator ce a devenit) sa si ofere utilitatile necesare (drum, curet, apa, …) asa ca se scapa rapid si usor donand drumul primariei pasindui ei obligatia asigure finatate pentru utilitat – ceea ce nu mi se pare corect!
-
-
Banuiesc ca esti sarcastic, ca o persoana normala nu poate sa laude aceasta lepra de primar din Santandrei.
problemele scoase in evidenta de fapt sun chiar probleme catastrofale in Santadrei 🙁
Da, dar nu reprezinta toata comunitatea. Asta s-a vazut si din discursurile pe care le-a avut mereu.
Accept orice rautati, dar se poate observa ca de foame n-au rabdat.
Iar vizavi de Santandrei, de ce ar trebui sa se dezvolte “aproape identic”? O localitate de 5000 de locuitori (sub 150 loc/km2) are specificul ei, una cu 2000 loc/km2, are alte probleme. Cred de pilda ca nevoia de parcari subterane, sub/supratraversari sau giratiii, aquparkuri este ceva mai mica in Santandrei.
-
m…da mai rau sa nu fie, tipic romanesc:(. adica sa ne bucuram ca nu rabdam foame , da-o incolo de srazi asfaltate si alte mofturi din astea de infrastructura. tautule ai o mentalitate cam invechita din aia de comunist indoctrinat…