Informaţia a fost furnizată de primarul Ilie Bolojan, cel care a şi cerut, de altfel, aplicarea măsurilor necesare pentru creşterea profitabilităţii Companiei de Apă Oradea (CAO). Societatea se află în pragul accesării unui credit de peste 8,5 milioane euro pentru a continua programul Aparegio de introducere a reţelelor de apă şi canalizare în judeţ, în condiţiile în care mai are deja în curs un împrumut de 15 milioane de euro.
Condiţia acordării banilor, pusă edilului şef în timpul negocierii împrumutului cu banca, este ca fosta regie să dobândescă o mai bună situaţie financiară.
„I-am recomandat d-lui Gavra să reducă cheltuielile şi apoi să vină cu majorarea de tarile”, a declarat Ilie Bolojan dar s-a ferit de precizări concrete.
Concedierea a aproximativ 10% din personal şi creşterea tarifelor – acestea sunt măsurile care ar conduce rapid la creşterea profitabilităţii Coampaniei de Apă Oradea (CAO) şi despre care se vorbeşte tot mai insistent.
Deşi edilul a refuzat să comenteze, Ovidiu Gavra, directorul CAO le-a confirmat parţial. Acesta a declarat că „vor fi disponibilizaţi cam 40 de oameni” dintre cei 590 de angajaţi pe care-i are în subordine, „poate nu chiar 10%” dintre ei.
Va urma
2013 a început cu reduceri de cheltuileli la Electrocentrale SA, realizate prin tăierea veniturilor angajaţilor cu 16%, prin anularea sporurilor de vacanţă şi a ajutorului pentru plata energiei electrice. Vineri, consiliul de administraţie al CAO va primi vineri planul pentru reducerea de cheltuieli – adică lista de disponibilizări dar edilul şef spune că sunt vizaţi de măsuri similare şi alte sectoare din subordinea Consiliului local. „În primul mandat ne-am axat pe primărie şi pe direcţii – AIO şi ASCO. În acest ciclu electoral ne concentrăm pe societăţi şi spitale. Împreună, acestea au un buget mai mare decât al oraşului. La ADP s-au făcut reducerile necesare dar la OTL s-ar putea să fie nevoie de reduceri”, anunţă Ilie Bolojan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!