Fostul viceprimar Ovidiu Mureşan, codirisit între timp de către primarul Bolojan cu o funcţie de director comercial la Compania de Apă Oradea (CAO) şi-a depus demisia din PSD, joi. Aceasta după ce în urmă cu câteva luni, fiind dat jos din funcţia de viceprimar de către consilierii locali PNL şi UDMR, demisionase din funcţia de preşedinte al PSD Oradea. Anterior, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, declarase că, dacă acceptă funcţia de la CAO, Mureşan ar trebui să lase pe seama altcuiva preşedinţia PSD Oradea. Ceea ce Mureşan a şi făcut.
Acum, Mureşan demisionează de tot din PSD Bihor, chiar dacă teoretic încă mai deţinea funcţia de vicepreşedinte al filialei. „Am fost ignorat şi marginalizat în ultimele patru luni, din 20 februarie, când am renunţat la preşedinţia organizaţiei. Nu am mai fost chemat la nicio şedinţă, cu toate că încă făceam parte din Biroul Permanent Judeţean. Nici la Consiliul Naţional nu am fost convocat.
Din moment ce te ignoră şi nu te solicită, nu are rost să stai. Eu am fost cu cotizaţia la zi, deci datoria minimă mi-am făcut-o. În plus, nu sunt de acord cu drumul pe care merge PSD în momentul de faţă, se vede că suntem un partid izolat la nivel de eşichier politic local”, îşi motivează Mureşan poziţia. Bunăoară, ca angajat al municipalităţii, Mureşan susţinuse referendumul de fuziune cu Sînmartinul, în vreme ce PSD Bihor fusese împotrivă. „Am fost vicepreşedinte al PSD Bihor, apoi preşedinte executiv şi am renunţat pentru ca să vină Filip, trecând din nou vicepreşedinte. Am demisionat ca preşedinte al PSD Oradea. Am demisionat de la municipiu pentru că aşa a fost contextul – preşedintele ieşise şi a spus că nu mai poate fi preşedinte de organizaţie, dacă accept postul de la CAO”, se justifică fostul viceprimar PSD.
A renunţat la Romtelecom
Mureşan a acceptat funcţia special creată pentru el la Compania de Apă, justificând că nu se poate întoarce la Romtelecom, unde fusese coordonator pe partea de comercial, înainte să vină viceprimar. Deşi postul de la Romtelecom îi fusese suspendat, pentru a avea ulterior posibilitatea de a se întoarce în companie, Mureşan a încheiat raporturile de muncă cu Romtelecom, din proprie iniţiativă, la un an după ce a ajuns viceprimar. „Am plecat de acolo cu o bonificaţie, deci nu se mai punea problema să mă duc înapoi”, admite Mureşan, afirmând că, urmare a transformării Romtelecom în Telekom, nu îşi mai putea regăsi funcţia de pe care plecase. „S-a realizat o schemă voluntară de plecare, venea o nouă organigramă pe care eu nu mă mai regăseam”, declartă Mureşan, care admite că, dacă nu pleca din companie, aceasta îi găsea, totuşi, un post, la revenire. Bonificaţia pe care Mureşan a încasat-o când a plecat de la Romtelecom s-a ridicat la 15.000 de euro. Ovidiu Mureşan susţine că deocamdată nu vrea să se înscrie în alt partid. „Deocamdată vreau să performez profesional la noul meu loc de muncă”, e mesajul său.
„Un soldat al lui Bolojan”
Ioan Mang consideră un lucru normal faptul că l-a ignorat pe Mureşan din februarie încoace. „Doar nu o să-l ţin în Biroul Executiv dacă trădează cu Bolojan. Oricum, tot timpul a fost un gică-contra, un soldat al lui Bolojan. Eu înţeleg că e mult mai comod să îţi dea Bolojan serviciu bine plătit din bani publici, decât să faci muncă politică la partid. Ovidiu Mureşan este singurul care a avut beneficii cu întreaga familie din partidul ăsta”, transmite Mang, referindu-se şi la faptul că soţia lui Mureşan, Liliana Mureşan, a fost propulsată de către PSD şefă la Poşta Română pe Bihor, poziţie pe care o deţine şi acum.
Şeful PSD Bihor refuza eticheta de preşedinte al unei filiale izolate politic. „PSD Bihor nu este izolat, este în alianţă cu ALDE şi cu UNPR, care formează şi alianţa de guvernare, avem aliaţi şi în judeţ. În rest, avem ca partid opozant – noul PNL”, declară Mang, făcând abstracţie de relaţia proastă pe care o are cu co-preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea. Ioan Mang precizează că înainte de referendumul din 14 iunie, Comitetul Executiv al PSD Bihor a ales ca linia politică de partid aflat în Opoziţie faţă de PNL Bihor. „Am solicitat un vot prin care am întrebat dacă se doreşte să mergem pe drumul pe care suntem, adică în Opoziţie sau dacă mai există cineva, în afară de dl. Mureşan, care doreşte să fim sub plapuma PNL. Situaţie în care eu îmi depuneam mandatul. S-a votat în unanimitate că drumul pe care mergem este cel pe care şi-l doresc membrii PSD. Sunt 150 de membri în Comitetul Executiv”, arată preşedintele PSD Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!