„De 10 ani, comunitatea orădeană ni s-a alăturat în a aduce bucurie celor care aveau cea mai mare nevoie de ea! Începuturile au fost timide și acum 10 ani nici prin cap nu ne trecea că vom ajunge să înfăptuim atât de multe lucruri frumoase împreună! Ediția aceasta este una specială și vă așteptăm cu foarte multe surprize la Căsuța Fericirii din Târgul de Crăciun”, a invitat Roxana Vidican, responsabilă de comunicare în cadrul organizației.
În acest an, tinerii de la Rotaract și-au propus să acționeze în trei direcții: dotarea laboratoarelor din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie (laboratoarele de Anatomie, Fiziologie, Urgențe și cele de Histologie, Microbiologie și Morfopatologie) cu echipamentele necesare bunei funcționări a materialului didactic. De asemenea, tinerii vor ajuta la dotarea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” cu trei video-proiectoare, iar la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” va fi dotat laboratorul de chimie.
Programul „O cană de fericire” a fost inițiat în anul 2009 de o echipă de voluntari rotaractieni, dornici să sprijine comunitatea orădeană. Astfel, tinerii au reușit să identifice anual și să susțină grupuri defavorizate din comunitatea bihoreană, axându-se cu preponderență pe copii, demonstrând puterea și dorința de implicare a comunității orădene în susținerea cauzelor caritabile.
Animați de deviza „împreună suntem mai puternici”, de-a lungul a 10 ani, membrii clubului Rotaract au reușit să ajute nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu nevoi diferite.
„Anul acesta, proiectul nostru își dorește să asigure o dezvoltare durabilă a tinerei comunități orădene. Conștienți fiind de lacunele sistemului educațional, ne dorim să sprijim viitorul societății prin facilitarea accesului elevilor și studenților la un mediu eficient și echitabil de învățământ. În contextul actual, sistemul de învățământ este considerat a fi nerelevant, inechitabil, ineficient și slab calitativ”, a mai spus Roxana Vidican. Evenimentul este susținut de Auchan Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!