Peste 700 de bihoreni și-au căutat de lucru la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Bihor, miercuri, 8 iunie la Oradea Arena. Au avut loc peste 1.430 de interacțiuni ale celor 64 de companii participante cu candidații la un loc de muncă, 283 de persoane fiind selectate pentru interviu de angajare.
[eadvert]
La prima vedere, cifrele sunt mici, cel puțin a participanților la târgul de joburi. Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, este de părere că situația este pozitivă, iar târgul a fost o reușită, atât prin calitatea candidaților cât și din punct de vedere organizatoric. „Este interesant faptul că mai mult de jumătate dintre persoanele participante, 450, nu se regăseau în baza noastră de date, ceea ce pentru noi este un lucru îmbucurător. Reprezentanții multor companii, mi-au spus că au reușit să selecteze pentru interviu mai multe persoane de calitate, cu studii superioare. În ceea ce privește organizarea și noua locație, firmele participante au fost foarte mulțumite”, a declarat Békési Csaba.
Șomaj scăzut în Bihor Ultimele date ale AJOFM Bihor arată căl a sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.892 șomeri (din care 1.522 femei), rata șomajului fiind de 1,09% . Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1,06 %, în această lună acest indicator a înregistrat o crestere nesemnificativa cu 0,03 pp. Din totalul de 2.892 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bihor, 1.064 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 1.828 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.098 șomeri provin din mediul rural și 794 sunt din mediul urban. Structura șomajului Pe grupe de vârste, cei mai mulți șomeri au vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani (734). Urmează șomerii cu vârsta peste 55 de ani (644), cei cu vârsta cuprinsă între 50 și 55 de ani (549), șomerii cu vârsta între 30 și 39 de ani (466), cei cu vârsta sub 25 de ani (318) și cei cu vârsta între 25 și 29 de ani (181).
Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Bihor (30%), urmați de cei cu studii gimnaziale (23%), iar 3% au absolvit studiile postliceale. Șomerii cu studii liceale reprezintă 20% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii profesionale 13% iar cei cu studii superioare reprezintă 11% . Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 28% persoane foarte greu ocupabile, 25% greu ocupabile, 26% mediu ocupabile, iar 21% sunt persoane ușor ocupabile. „Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul jueţului Bihor sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Bihor la adresa www.anofm.ro”, a explicat directorul executiv al AJOFM Bihor.
Trimite articolul
XDeci rstul candidatilor care acum nu au venit sunt de proasta calitate? Multumim de apreciere.
Din 700 ați selectat 300? De ce va plângeți ca nu aveți angajați din moment ce nu ii angajați pe cei care se prezintă. Îmi pare rău că am participat la acest târg am depus CV-uri dar nici măcar 1 firma nu m-a contacta, asa ca puteți tot face târguri dacă nu angajați oameni.