Inculpatul care, potrivit portalului instanțelor, se numește Cosmin Pop, a beneficiat de reducerea pedepsei în apel, după ce instanța de fond l-a obligat să petreacă după gratii un an și 6 luni.
Ancheta în cazul bărbatului a început în ianuarie 2022, când un denunțător le-a predat polițiștilor Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Oradea o cantitate de canabis pe care susținea că a cumpărat-o de la Pop. Un investigator sub acoperire și un colaborator autorizat au fost folosiți pentru a strânge probe despre tranzacțiile făcute de suspect, informațiile existente în acel moment indicând faptul că lua drogurile de la o persoană necunoscută și le vindea în Oradea și alte localități din Bihor.
Potrivit datelor din dosar, în perioada februarie – martie 2022, colaboratorul anchetatorilor a fost contactat de Cosmin Pop, de la care a cumpărat diferite cantități de canabis, pentru care a plătit sume cuprinse între 100 și 200 de lei. În plus, la percheziția făcută pe 9 martie 2022 în locuința din Oradea a lui Pop au fost găsite cinci borcane cu peste 300 de grame de canabis și 60 de pliculețe tip zip-lock cu mai bine de 100 de grame de canabis. Un alt plic cu substanță interzisă a fost găsit în mașina bărbatului.
Canabis din Satu Mare, la preț dublu în Oradea
În timpul anchetei, Cosmin Pop a explicat că a cumpărat canabis, în mai multe rânduri, de la o persoană din Satu Mare. Obișnuia să ia în jur de 100 de grame la o tranzacție, la un preț de 30 de lei/gram, iar în Oradea îl vindea chiar și la preț dublu.
În primă instanță, Tribunalul Bihor a decis ca, deși nu are antecedente, inculpatul să execute după gratii pedeapsa, argumentând că: „săvârşirea unor astfel de fapte penale, în astfel de circumstanțe, constituie un real pericol pentru comunitate, motiv pentru care ele pot prezenta un nivel de intensitate şi riscuri de natură să ameninţe direct liniştea, siguranţa și, mai ales, sănătatea persoanelor, condiţii în care interesul fundamental al societăţii este de a interveni în mod prompt și eficace pentru a combate acest tip de infracţionalitate, deosebit de periculoasă din punct de vedere social”.
Pop a atacat sentința la Curtea de Apel Oradea, arătând, printre altele, că de la data comiterii faptei au trecut aproape 3 ani, timp în care s-a angajat la o companie în Statele Unite ale Americii, unde locuieşte cu forme legale, „fiind foarte apreciat şi conducând o echipă din cadrul acelei firme”. În plus, a colaborat cu anchetatorii și a contribuit la prinderea altor persoane care au comis infracțiuni legate de droguri.
Curtea i-a admis apelul și i-a redus pedeapsa, dar, în ciuda acestei decizii, bărbatul nu a putut fi găsit pentru a fi dus la penitenciar, astfel că a fost trecut pe lista condamnaților căutați de polițiștii din întreaga țară.
Cannabis ținut la borcan. Un traficant din Oradea a fost condamnat la închisoare cu executare
Citiți principiile noastre de moderare aici!