Șantierul Campusului Școlar s-a încheiat, iar clădirile au fost predate. În această primăvară se vor instala mobilierul, echipamentele digitale, roboții și mașinile din ateliere, urmând să fie dotate căminul și bucătăria campusului.
[eadvert]
Următorul pas, cel mai important, este „predarea” investiției către beneficiarii direcți, elevii din învățământul dual.
Dintre cele cinci licee și colegii tehnice care au fost cuprinse în consorțiul care gestionează campusul, mediul de afaceri a asigurat finanțare și a arătat interes doar pentru cele din Oradea: CT „Traian Vuia”, CT „Mihai Viteazul” și Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”. CT „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei au rămas pe dinafară în acest moment. Elevii vor primi burse lunare cuprinse între 400 și 1.000 de lei.
„Sunt finalizate laboratoarele, atelierele de practică pentru specializările tehnice, sălile pentru învățământul teoretic, căminul pentru cazarea elevilor, cantina, cabinetele medicale, biblioteca, bazinul de înot, sala și terenul de sport”, a transmis Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.
Inspectoratul Județean Școlar Bihor se așteaptă ca inaugurarea campusului să aibă loc imediat după vacanța de Paște.
Într-o primă vază, în complexul de clădiri vor intra aproximativ 150 de elevi, cei de la învățământul dual, de la clasa a XI-a.
„Sunt cinci școli în consorțiu, dar locurile susținute de partenerii economici sunt doar de la cele trei din Oradea. Anul viitor, ei vor intra în clasa a X-a și efectivul din campus se va completa cu cei din a XI-a, undeva la vreo 300 de elevi și tot așa, până se completează cu ciclurile școlare. Acesta e targetul acum”, ne-a declarat inspectorul școlar șef, Horea Abrudan.
Elevii vor fi prezenți în campus doar în perioada predării disciplinelor de specialitate. Disciplinele de cultură generală – Limba Română, Matematică sau limbile străine – se fac în școlile lor.
Structura anului școlar pentru liceele tehnologice este întocmită astfel încât în prima jumătate a anului, elevii parcurg materiile de cultură generală, iar în a doua, cele tehnice, de specialitate, cu care vor intra în campus.
Consorțiul pentru învățământ dual „Campus Oradea” include cele cinci școli, CJ Bihor și Primăria Oradea, Universitatea, Inspectoratul Școlar Județean și nouă companii private.
Trimite articolul
X“Într-o primă vază, în complexul de clădiri vor intra aproximativ 150 de elevi, cei de la învățământul dual, de la clasa a XI-a.”
Cred ca ati vrut sa scrieti “intr-o prima varză”….