Ani la rând, pe lângă antrenamentele pentru a fi cel mai bun tăietor de lemne, a studiat fermentarea, distilarea, totul controlat strict.
[eadvert]
Şi aşa Nagy Botond a ajuns să scrie povestea de succes a pălincii Zekulhyda, azi marcă înregistrată, inspirată din denumirea folosită pentru Săcueni în anii 1200.
Demersul său face parte dintr-o serie de succes a sportivilor care şi-au deschis business-uri în domeniul băuturilor alcoolice. Fostul fotbalist Adrian Anca are afaceri în domeniul viţei de vie şi al vinului, iar nepotul lui Mircea Lucescu, Matei a readus la viaţa brandul de bere Griviţa.
,,Sufletul Fructului, va fi, Fructul Sufletului”, e motto-ul poveştii pălincii produse de cel mai bun tăietor de lemne pe care l-a avut Bihorul şi România vreodată, Nagy Botond din Săcueni. Pe lângă faptul că el a fost campionul României, că a reprezentat ţara la campionate mondiale, a fost şi antrenorul lotului României, iar la un moment dat patru din cei cinci componenţi ai lotului naţional proveneau din Clubul sportib GV Team Săcueni. Perseverenţa şi tenacitatea de a reuşi a lui Nagz Botond se manifestă nu doar în sport, ci şi în afaceri.
„Povestea și producerea pălincii are o datină îndelungată pe Valea Ierului, tradiție pe care am dorit s-o păstrăm și s-o îmbinăm cu tehnologia modernă de ultimă generație și să lăsăm și noi ceva în urma noastră pentru cei care vor avea dorința de a duce mai departe ce am continuat și noi. În urmă cu ceva vreme, am început să producem pălinca, pălincă de înaltă calitate cu care să ne putem mândri oriunde în țară și în străinătate.
Găsind pasiunea în arta de a face un destilat, am căutat soluții pentru a ajunge la țelul dorit, de a face ceva mai special, ani la rând studiind fermentarea, distilarea, bineînțeles totul controlat cu strictețe”, spune campionul la tăiat lemne Nagy Botond povestea pălincii pe care o produce. Fiind sportiv, el a căutat întotdeauna să intre în competiţii şi cu pălinca sa.
„Acum câţiva ani am început să fac pălincă, şi cum sunt sportiv am căutat competiţii pentru aceste produse, numai că la noi nu am găsit numai competiţii mici. Am găsit cele mai apropiate competiţii mari, cu mai bine de 2000 de mostre, în Ungaria, competiţii destinate mai ales celor din Europa de Est. Au început să apară şi primele medalii, dar nu de aur, am început să studiez făcutul pălincii şi totodata am început şi un curs pentru a deveni arbitru internaţional de palinci. Imediat, anul următor au apărut şi rezultatele pe ambele planuri, am fost invitat la cea mai renumită competiţie destinată pălincarilor din Europa de Est, la Gyula, ca arbitru, un lucru nespus de mare pentru mine. Totodata au aparut medaliile de aur la mai multe sortimente. Acum doi ani a apărut ideea de a intra în legalitate. Anul trecut, în octombrie am şi reuşit şi am început vânzările acestor produse premium. A venit şi ideea vânzării în mediul online, asa a apărut magazinul epalinca.ro.
Am înregistrat şi o marcă, Zekulhyda, este denumirea oraşului Săcueni folosită în anii 1200…Am făcut primii pași spre ceva mai bun, ceva cu care să fim prezenți la competiții mari din Europa, dar nu ne-am mulțumit cu atât.Studiind în continuare și învățând din greșelile făcute, astăzi, am ajuns la o singură concluzie: fără suflet și dăruință nimic nu este posibil, așa cum credem că fructul, în momentul procesării, ne dă sufletul, tot așa trebuie să continuăm cu această idee care sună așa ,«Sufletul Fructului, va fi, Fructul Sufletului»’’, spune Nagy Botond.
Trimite articolul
XUn tânăr harnic ,întreprinzător și cu principii sănătoase .
Felicitări și mult succes în continuare !