Pacientele care optează pentru efectuarea testului HPV , beneficiază gratuit și de efectuarea unui test PAP citologie monostrat în valoare de 130 Ron, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2019! Aproape toate cazurile de cancer de col uterin apar la femeile care au fost anterior infectate cu HPV.
Cancerul de col uterin este cea de-a doua formă de cancer care afectează femeile cu vârsta între 15 și 44 de ani, după cancerul de sân. Cancerul de col uterin este provocat, de anumite tipuri(tulpini) de Virus Papilloma Uman (HPV). Diferite studii au detectat prezența acestui virus în peste 90% din cazurile de cancer de col uterin.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătatii, România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul cazurilor de cancer de col uterin, principala cauză fiind infecţia cu virusul HPV.
Există vaccinuri care pot preveni infecția cu noua tulpini de HPV cu risc crescut, care determină apariția cancerului de col uterin. În țările care dispun de programe de screening pentru cancerul de col uterin s-a redus în mod substanțial numărul de cazuri de îmbolnăviri și de decese cauzate de această formă de cancer.
Testarea pentru HPV
Cea mai utilizată metodă de testare este o tehnica de analiză moleculară a ADN-ului. cunoscută sub denumirea de genotipare HPV. Laboratoarele Biostandard combina tehnica clasica PCR cu tehnologia microarray(care utilizeaza biochipuri) crescand sensibilitatea, specificitatea şi acuratetia detectarii tulpinilor de HPV, prezente la nivelul mucoaselor. Prelevarile se pot face de la nivelul colului uterin, mucoasei perianale, mucoasei uretrale la bărbaţi şi uneori chiar şi din cavitatea bucală.
Laboratoarele Biostandard dispun de cea mai modernă metodă de depistare şi genotipare a virusului Papilloma (HPV): detecţia simultană şi tipizarea tuturor celor celor 30 subtipuri HPV relevante într-o singură reacţie, rezultate semnificative chiar şi în stadiile incipiente ale infecţiei, distincţia între tipurile HPV de risc înalt şi scăzut, precum şi identificarea fiabilă a infecţiilor multiple.
Strategia Laboratoarelor Biostandard constă în alocarea tuturor resurselor posibile pentru furnizarea de rezultate ale analizelor cât mai exacte şi autentice. Laboratorul Biostandard este automatizat în proporţie de peste 80%, ceea ce înseamnă că probele sunt prelucrate de analizoare automate, conectate la un sistem informatic care le coordonează şi culege rezultatele centralizat.
Laboratoarele Biostandard sunt localizate in Oradea, Beiuş, cât şi în Baia Mare. Mai
multe informaţii pe site-ul www.biostandard.ro sau la e-mail: office@biostandard.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!