Consultațiile vor fi efectuate din specialități precum medicină internă, cardiologie, ORL, dermatologie, neurologie, urologie, pediatrie, stomatologie, dar și alte specialități care presupun investigații medicale, precum electrocardiogramă, ecografie cardiacă și abdominală.
Analize gratuite
„Caravana cu medici incearca prin activitatea sa sa ajunga in toate satele romanesti, insa deplasarile noastre sunt sustinute atat de sponsori dpdv financiar cat si de autoritatile locale, care ne sprijina prin promovare in localitatea respectiva, prin oferirea de spatiu pentru desfasurarea activitatii, logistica ( paturi, scaune, mese etc) si resursa umana pentru o buna desfasurare a activitatii.
Din partea autoritatii Remetea am primit o solicitare in vederea efectuarii unei caravane si am considerat aceasta localitate un loc bun pentru a face bine, pentru prima caravana a filialei Bihor din acest an.
Pe scurt ei au vrut sa mergem acolo, ne-au chemat, ne-au sustinut si oameni cu nevoi medicale exista in fiecare sat din Romania”, a transmis secretarul Caravanei cu Medici, Anca-Maria Costea.
Despre Caravana cu Medici
Caravana cu Medici, filiala Bihor, a fost înființată în 2022, de către dr. Costea Andrei, medic UPU SMURD Oradea. În același an, au fost organizate 2 caravane, în comuna Roșia și Pietroasa, fiind consultate peste 300 de persoane. Au fost oferite gratuit peste 100 de ochelari și în cadrul maratoanelor organizate, peste 1000 de persoane au fost instruite în acordarea primului ajutor.
Caravana cu Medici este un proiect național de voluntariat, prin care medici specialiști, rezidenți, studenți, asistenți medicali și sanitari acordă îngrijiri medicale de bază în mediul rural.
Mulți pacienți care locuiesc în mediul rural ajung mult prea târziu să primească un tratament medical.
„Pentru că suntem conștienți de neajunsurile pe care le întâmpină populația din mediul rural, de prăpastia dintre medicina la care au acces persoanele din mediul rural și medicina practicată în centrele universitare și clinicile mari, precum și de modul inechitabil în care sunt repartizate cheltuielile din sistemul de sănătate, majoritatea fiind alocate către mediul spitalicesc, care se află în zona urbană, am ales să echilibram balanța în favoarea pacienților uitați și marginalizați de sistemul de sănătate”, a mai transmis Anca Costea.
Un alt scop al proiectului Caravanei cu Medici o reprezintă educația pentru sănătate a elevilor care fac parte, în special, din comunitățile rurale. Participanții le explică și le arată elevilor cum trebuie să acorde primul ajutor, abordând și alte subiecte, precum măsurile de prevenție a bolilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!