De azi și până vineri inclusiv, Poliția Română organizează, la nivel național, o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.
Scopul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.
[eadvert]
Specialiștii în prevenirea criminalității din cadrul Poliției bihorene vor organiza activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2022, în colaborare cu parteneri instituționali. Ei vor vorbi oamenilor despre discriminare, violență domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online.
În Bihor, expoziție de desene”.
Aproprierea de comunitate şi nevoile acesteia reprezintă unele dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române, de unde şi iniţiativa de a realiza de două ori pe an, timp de o săptămână, o acţiune ale cărei priorităţi sunt informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la aspectele de natură infracţională şi antivictimală. Inițiativa implică organizarea unei suite de activități informativ – preventive în spațiul public”, spun polițiștii noștri. Ei vor propune publicului larg o gamă variată de teme preventive, care vor fi transmise prin mijloace și metode interactive, adaptate la cerințele și nevoile grupurilor țintă și, totdată, vor prezenta consecințele ce decurg din comiterea de infracțiuni.
Acțiunile din Bihor sunt derulate zilnic, cu temă distinctă, de către poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Poliției de Proximitate de la Poliția Oradea, împreună cu polițiștii de ordine publică, polițiștii rutieri și polițiști de la Serviciul Județean al Poliție Transporturi Bihor.
Activitățile desfășurate de polițiștii bihoreni în Săptămâna Prevenirii Criminalității sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Biblioteca „Gheorghe Şincai” – Oradea, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor, Fundația Lampas și Orășelul Copiilor din municipiul Oradea.
În Bihor, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat duminică, la Orășelul Copiilor cu „ABC-ul educației pentru cei mici”, unde poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat două ateliere de informare privind siguranța copiilor pe stradă, acasă și la școală. Poliţiştii bihoreni i-au angrenat pe copii într-o serie de concursuri atractive, precum concursul „Desenăm, ne jucăm, reguli noi învăţăm!”, de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 și 10 ani, în cadrul căruia participanții au ilustrat cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației rutiere. Un alt atelier privind siguranța copiilor în mediul online a fost destinat copiilor cu vârste între 7 – 14 ani. Cei peste 120 de copii, părinţi şi bunici prezenţi și-au întrecut puterile și în concursuri pe teme de educaţie pentru siguranță.
Luni, 23 mai a.c. sunt programate activităţi preventive dedicate prevenirii discriminării, iar marți, polițiștii își vor canaliza cunoștințele și energia pentru prevenirea violenței domestice. Miercuri, polițiștii vor vorbi cu oamenii despre prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori, joi vor avea în vedere creşterea gradului de siguranţă în mediul online, iar vineri, discuțiile se vor concentra pe prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranță rutieră.
FOTO: IJP BIHOR
Trimite articolul
XAr trebui să înceapă cu famiglia chimică
Sintagma ,,povești vânătorești” a devenit absolut desuetă.
Asistăm la o actualizare. Am trecut la o nouă eră, a POVEȘTILOR POLIȚIENEȘTI.
Dragi polițiști, spor la povestit, că la capitolul muncă sunteți ultimii. Să trăiți bine, siguranță și încredere. Cum spun polițiștii: jurământul militar și jurământul de credință = aberații, valabile doar pentru fraieri.
Despre ce legi vreți să povestiți?
Cele pe care nu le cunoașteți, sau nu le aplicați din lene sau numai atunci când sunteți interesați direct?