În perioada februarie – iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au continuat acțiunile de informare a populației.
[eadvert]
Aceste acțiuni s-au desfășurat în cadrul Proiectului „Fii sigur pe net – capcane, vulnerabilități și ajutor!”. Astfel, polițiștii din Bihor au derulat 44 de activități pentru prevenirea fraudelor informatice.
Temele principale abordate în cadrul campaniei
În această perioadă „au fost derulate întâlniri cu reprezentanți și angajați ai unor societăți comerciale din municipiul Oradea, cu persoane de vârsta a treia, cu studenți și profesori, activități în cadrul cărora au fost prezentate detalii despre cele mai noi moduri de operare privind fraudele cu investiții”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar șef de poliția Alina Fărcuța.
Publicul a fost informat despre infracțiunile de înșelăciune în mediul online.
De asemenea, în cadrul activităților preventive, au fost prezentate moduri de operare privind fraudele prin telefon, fraudele cu carduri, despre înșelăciunile electronice și despre fraudele bancare. Totodată, a fost adus în atenția publicului exemple de astfel de infracțiuni și recomandări concrete pentru a reduce riscul de vulnerabilitate.
Polițiștii au insistat, în expunerile preventive, pe măsurile de precauție care trebuie luate, respectiv parole puternice, atenție sporită la link-uri/atașamente provenite din surse necunoscute, nedivulgarea datelor personale, autentificare multi-factor.
„Peste 2.500 de persoane au fost informate, în perioada de referință, pe acest subiect”, a transmis sursa de mai sus.
Polițiștii bihoreni vor continua acțiunile pentru siguranța pe Internet, în contextul în care prevenirea criminalității informatice constituie o prioritate în domeniul prevenirii criminalității.
Citiți principiile noastre de moderare aici!