„În judetul Bihor în această acţiune sunt implicaţi peste 20 inspectori de specialitate, care desfăşoară zilnic acţiuni specifice de evaluare şi preluare a cailor bolnavi”, a precizat Mircea Gelu Budău, directorul coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor.
Astfel, dint-un total de 627 cabaline bolnave existente efectiv în gospodăriile populaţiei, până la această dată au fost evaluate în vederea despăgubirii un număr de 582 cabaline. Conform datelor DSVSA dintre aceştia 117 de cai au fost expediaţi la abator în vederea sacrificării.
„Ritmul extragerii animalelor bolnave din efective este de aproximativ 150 – 200 cabaline pe săptămână. Estimăm că în acest ritm până la data de 15 iunie vor fi extraşi toţi caii bolnavi de anemie infecţioasă”,a concluzionat Mircea Gelu Budău.
Reprezentanţii DSVSA Bihor spun că au întocmit documentaţia necesară efectuării plăţilor aferente despăgubirii cailor preluaţi şi că banii au fost alocaţi, urmând ca în cel mai scurt timp să fie viraţi în conturile proprietarilor de la care au fost preluaţi caii bolnavi.
S.Al.
Citiți principiile noastre de moderare aici!