Penitenciarul Oradea a organizat săptămâna trecută întâlniri cu elevi din Oradea, în cadrul proiectului ministerial Şcoala altfel.
Marţi, mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, însoţiţi de prof. Cristina Vaida şi copii de la Şcoala Generală nr.16 veniţi cu prof. Florina Bîdiliţă au vizitat Penitenciarul şi au aflat informaţii depre consecinţele negative care decurg din starea de detenţie de la comisar Gabriel Ţica.
Miercuri, alţi elevi de la Grupul Şcolar „George Bariţiu” şi profesorul lor Viorel Boţiu, au fost provocaţi la o dezbatere pe tema delincvenţei juvenile, moderată de inspector Mândrea Laurenţiu – ofiţer psiholog la Penitenciarul Oradea.
Joi, copii de la Şcoala primară şi gimnazială „Avram Iancu” din Oradea, coordonaţi de prof. Iulia Gavriş au discutat despre efectul drogurilor asupra vieţii umane, împreună cu inspector Cormoş Delia – ofiţer psiholog la Penitenciarul Oradea. Tot joi, mai mulţi elevi de clasa a VIII-a de la la Şcoala „Dacia” din Oradea, coordonaţi de prof. Veronica Diaconu, au vizitat anumite spaţii din penitenciar şi au vizionat două expuneri despre mediul carceral.
Vineri, cms Gabriel Ţica şi isp. Ioan Tulvan au informat copiii din mai multe clase de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, despre consecinţele nefaste ale încarcerării şi necesitatea evitării unor comportamente infracţionale care conduc la pedepse privative de libertate.
Şi liceenii dintr-a XI-a E de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, însoţiţi de profesoarele Corina Păcurar şi Daniela Iederan, au inspectat unele spaţii din Penitenciarul Oradea, au vizionat două prezentări despre spaţiul carceral orădean, dialogând mai apoi cu cms Ţica despre importanţa respectării normelor şi valorilor sociale în vederea prevenirii comiterii de fapte antisociale.
Scopul întâlnirilor derulate la Şcoala altfel, de către reprezentanţii Penitenciarului Oradea este de prevenire a delicvenţei în rândul minorilor.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!