Noutatea adusă de proiect constă în îmbunătăţirea formării doctoranzilor din domenii dpluridisciplinare (juridic, economic, medical, biologic etc.), urmărind furnizarea pe piaţa muncii a unor specialişi înalt calificaţi în domeniile care asigură securitatea şi siguranţa alimentară.
„Proiectul şi-a atins toate obiectivele, rezultatele proiectului evidenţiind nevoia acordării unei atenţii sporite în ce priveşte relaţia alimentaţie – sănătate. Bazat pe un parteneriat inter-instituţional din domeniul public şi privat, coordonat de Academia Română, timp de trei ani 45 de doctoranzi au desfăşurat diverse cercetări şi au participat la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale în domeniul securităţii şi siguranţei alimentare. Astfel, pe piaţa muncii din România se vor regăsi aceşti specialişti înalt calificaţi, absolvenţi de studii doctorale care vor avea competenţe în stabilirea unor direcţii optime privind alimentaţia sănătoasă integrată raportându-se la lanţul trofic: apă, aer, sol, plantă, animal, aliment şi om”, a transmis şef lucrări dr. Adriana Petruş.
Parteneri au fost ARACIS, Universităţi din Sibiu, Arad şi Bucureşti precum şi Institutul Naţional „Cantacuzino”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!