Tinerii care vor ajuta medicii să facă față numărului mare de cazuri de infecție sunt de la Facultatea de Medicină și Farmacie, programele de studiu Medicină Generală (anii 4, 5 și 6), precum și Asistență Medicală (anii 3 și 4). Ei au fost repartizați la Spitalul Clinic de Urgență Oradea (10 studenți), Spitalul Clinic Municipal Oradea (20 studenți), Spitalul Municipal din Beiuș (10 studenți), Spitalul Pelican Oradea (10 studenți), Serviciul Județean de Ambulanță Oradea (5 studenți).
[eadvert]
Pentru ei, rectorul Constantin Bungău va propune în următoarea ședință a Consiliului de Administrație a Universității din Oradea acordarea unor burse de performanță.
,,Ei au fost repartizați în urma Ordinului Comandantului de Acțiuni nr. 4649302/24.11.2020, în baza OUG 197/18.11.2020. Pentru implicarea acestor studenți în susținerea măsurilor din domeniul medical în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei Covid-19, se va propune în prima ședința a Consiliului de Administrație a Universității din Oradea acordarea de burse din venituri proprii (burse pentru performanță în practică medicală). Bursele, în valoare de 700 lei, se vor acorda lunar pe durata efectuării stagiului. Totodată, se va lua o decizie care să recunoască acest stagiu în planul de învățământ prin credite transferabile la disciplina <Practică>.
Această bursă va fi acordată suplimentar pe lângă drepturile cuvenite în conformitate cu art. 9 alin (4) din OUG 197/18.11.2020 (premiu lunar de 2.500 lei). În numele Universității din Oradea, vreau să le mulțumesc public acestor studenți pentru modul admirativ în care ei servesc sistemul de sanitate publică în această perioada dificilă”, a transmis prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.
Trimite articolul
XInteleg. Frumoasa initiativa, normal ca se poate daca le au taiat bursele tuturor de la alte facultăți. RUSINW