Decizia de a menţine măsura preventivă a controlului judiciar pentru alte 60 de zile a fost dată în dosar, luni.
„În baza articolului 425/1 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 205 Cod de procedură penală, admite contestaţiile formulate de către inculpaţii Dindelegan Camelia Maria, Chipea Floare şi Bungău Constantin împotriva încheierii din 21.10.2016 a judecătorului de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bihor pe care o desfiinţează şi, rejudecând, În baza art. 207 Cod de procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii: 1. Dindelegan Camelia Maria, 2. Chipea Floare, 3. Bungău Constantin,prin încheierea nr. 50/JDLC/25.07.2016 a Curţii de Apel Oradea, măsura preventivă al cărei conţinut a fost modificat prin încheierea nr. 132/06.09.2016 a Curţii de Apel Oradea si încheierea din 26.09.2016 a Tribunalului Bihor În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului Definitivă Pronunţată în camera de consiliu din 31 octombrie 2016”, se arată în motivarea pe scurt a instanței.
Acuze
Reamintim că, rectorul Universității Oradea, Constantin Bungău, este acuzat de luare de mită în formă continuată, iar Chipea Floare, de trafic de influență și luare de mită, ambele în formă continuată.
În sarcina Cameliei Dindelegan s-a reținut săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influență, în formă continuată și dare de mită (2 infracțiuni), în formă continuată. Soțul acesteia, preotul Dindelegan Vasile Marin, este acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată și complicitate la dare de mită (2 infracțiuni), în formă continuată.
Procurorii DNA Oradea au reţinut că infracţiunile au fost săvârşite în vederea promovării pe un post de profesor universitar a psihologului Camelia Dindelegan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!