Direcţia Silvică Bihor vine în întâmpinarea bihorenilor cu fructe culese din pădurile din judeţ şi păstrăvi crescuţi la păstrăvăriile proprii de la Remeţi şi la Chişcău. Bunătăţile pot fi cumpărate din magazinul deschis vineri de instituţie în Piaţa Decebal din Oradea. Toată marfa este certificată ca fiind ecologică, de către firma germană Ceres. De la noul magazin poate fi achiziţionată şi miere de albine.
[eadvert]
„Mierea de albine care se comercializează în magazin este achiziţionată de la producători privaţi. Aceşti producători au stupine proprii şi practică o apicultură pastorală în fondul forestier pe care noi îl administrăm”, spune Teodor Suciu, directorul Direcţiei Silvice Bihor.
Cu toate că produsele sunt bio preţurile sunt competitive şi accesibile. Astfel un kilogram de păstrăv viu costă 25 de lei, afinele 22 de lei/kg iar un kilogram de măceşe congelate 8 lei. Magazinul va fi deschis de marţi până sâmbătă, între orele 9 şi 17.
Până în prezent fructele provenite din pădurile Bihorului erau trimise peste hotare. Pandemia de COVID i-a obligat însă pe pădurarii bihoreni să găsescă noi nişe de desfacere.
Comerţ electronic
De asemenea, începând cu data de 3 decembrie Direcția Silvică Bihor a intrat pe piața comertului electronic de bunuri și servicii prin activarea magazinului online, https://magazin-lemn.dsoradea.ro/ pentru vânzarea lemnului de foc către cei interesați.
Magazinul online oferă posibilitatea alegerii speciilor de lemn dorite, despicarea și fasonarea lemnului la lungimi de 25cm, 33 cm, 50 cm și transportul la cerere, direct de pe telefon sau calculator, aplicația calculand automat costul transportului în funcție de adresa de livrare precizată în formularul de comandă. Punctul de referință fiind depozitul de lemn Peștiș din cadrul Ocolului Silvic Aleşd.
Achitarea lemnului şi a serviciilor de fasonare şi transport se poate face electronic, magazinul online având integrată o aplicație software care permite acceptarea și gestionarea în condiții de securitate a plăților cu carduri.
„Preţurile sunt competitive atât pentru lemn fiind între 154 lei/mc și 273 lei/ mc în funcție de specia dorită cât şi pentru serviciile oferite, operativitatea fiind un atribut care sperăm să crească interesul pentru acest tip de comerț. Totodată prin intermediul magazinului online se dorește o îmbunătățire a serviciilor oferite către terți, fiind evitate astfel aglomerări, deplasări inutile și formalități birocratice”, ne-a spus directorul Direcţiei Silvice Bihor, Teodor Suciu.
Trimite articolul
XFelicitări pentru inițiativă.!
Bună treabă !
-
Ești paralel cu subiectul.
Bătaia de joc la adresa potențialilor cluenți e maximă la Direcția Silvică … încă din prima zi a lansării site-ului pentru cumpărarea lemnului de foc, stocurile sunt zero !?! La întrebarea “când se poate comanda?” … răspunsul e că prin martie probabil. Adică la primăvară. Culmea e că orice client trebuie să-și asigure individual transportul, că DS nu are mașini de transport. Nesimțire marca pădurari … ajunși să gestioneze lemnul doar “la ciubuc” !?!
-
Dacă e așa, înseamnă că e e nasol…..