Într-o perioadă în care administrația locală, în general, se plânge de penuria de firme serioase dornice să ducă la bun sfârșit proiectele edilitare, iată că Executivul Consiliului Județean anunță o inflație de ofertanți pentru reabilitarea celor 23,3 kilometri din DJ 795 Salonta – Tinca. Un drum care a ajuns cu greu în această fază, după ce ani de zile a fost subiectul discuțiilor în contradictoriu din plenul politic al CJ Bihor, între coaliția UDMR-PSD-ALDE, pe de-o parte, și PNL, pe de altă parte.
„Opt asocieri de firme și ofertanți individuali, în total 50 de companii, s-au arătat interesate de investiția Consiliului Județean Bihor privind reabilitarea și modernizarea DJ795 Salonta-Tinca, pe o lungime de 23,32 km. Valoarea investiției este de 87,2 milioane lei (peste 18 milioane euro), aceasta fiind realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor”, transmite CJ Bihor, printr-un comunicat.
Interesul crescut al drumarilor este generat de costul generos evaluat pentru această investiție, raportat la 1 kilometru. Adică aproape 1 milion de euro/kilometru!
Din păcate, până la ora publicării acestei știri, reprezentanții CJ Bihor nu ne-au putut transmite și numele companiilor – lideri de asocieri, fiind informați doar că au fost depuse oferte atât de firme bihorene, cât și din afara județului.
Gata prin 2025
Lucrarea are termen de realizare de 3 ani și jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În ipoteza în care lucrările ar putea începe anul viitor, investiția ar putea fi finalizată abia în 2024. Sau dacă apar întârzieri, abia în 2025!
„În prezent, aparatul de specialitate al Consiliului evaluează documentele de clarificare și propunerile tehnice. Ne bucură interesul mare al firmelor pentru acest drum județean utilizat de foarte mulți bihoreni și nu numai. Sperăm să fie cât mai puține contestații, iar lucrările să înceapă cât mai repede”, este citat Ioan Mang, vicele CJ Bihor.
Trimite articolul
XSe poate fura bine la asfaltări… . De aia avem noi în România așa “drumuri bune” …
“Valoarea investiției este de 87,2 milioane lei (peste 18 milioane euro), aceasta fiind realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Bihor”, transmite CJ Bihor, printr-un comunicat.”
Și eu care credeam că se organizează o licitație…… Ce naiv!