Din acestea, 90 milioane de euro sunt veniturile proprii, iar peste 50 de milioane sunt fondurile europene pe care oraşul ar urma să le atragă prin decontarea de lucrări din proiectele contractate.
„Este un buget aparent mare, dar este un buget strâns, din câteva motive. Pe de o parte, măsurile care au fost adoptate de Guvern, atât la finalul anului 2017 cât și la finalul anului 2018, au făcut să avem o pierdere de venituri consistentă. Față de 48 milioane de euro, cât ar fi trebuit să încasăm venituri proprii anul acesta, dacă nu s-ar fi intervenit în legislație de două ori, anul acesta vom încasa aproximativ 40 milioane de euro, ceea ce reprezintă impozitul pe venit încasat înainte cu doi ani de zile, deci în 2017”, comentează primarul Ilie Bolojan.
Conform edilului, bugetul din acest an a fost astfel structurat încât să acopere, cu precădere, proiectele europene şi lucrările începute anul trecut.
Vor continua lucrările la drumul expres, pe Calea Bihorului şi la drumul nou care iese în Episcopia. În această primăvară va intra pe Calea Aradului proiectul de prelungire a liniei de tramvai.
Alte lucrări importante sunt pasajul subteran pe sub B-dul Magheru și Parcul Traian și lărgirea Podului Dacia şi pasajul suprateran pe șoseaua de centură.
Vor începe, deci, şi pietonalizările centrale, în Piața Ferdinand, şi pe străzile Aurel Lazăr și Libertății. În continuarea lucrărilor la spitale, în toamnă va începe reabilitarea termică a acestora.
Citiți principiile noastre de moderare aici!