Expoziția, intitulată „Bucurii duhovnicești” a fost organizată de Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultății de Arte Vizuale, sub coordonarea profesorilor lect. univ. dr. Titiana Marcu și conf. univ. dr. Paul Blânda.
Și-au expus lucrările studenții din anul I și II de la Programul de Studiu Pictură al Facultății de Arte: Roberta Bucurean, Alexandra Cătană, Ioana Corb, Cornel Dușmanu, Timea Kiss, Andrea Kovacs, Ștefan Popovici, Loredana Pantea, Sara Rusu, Eszter Mihuț, Daniela Martinov, Cristian Galus, Rodica Graur, Ștefan Silaghi și Mălina Pătroc.
Cele 52 de icoane au fost realizate prin tehnici tradiționale, pe sticlă și pe lemn. „Icoana este un îndemn la rugăciune, o fereastră spre Cer, o poartă deschisă spre lumea spirituală, Scriptura în imagini. Ceea ce Scriptura ne învață prin cuvântul scris, icoana ne învață prin imagine”, a apreciat lect. univ. dr. Titiana Marcu, felicitând studenţii pentru efortul depus în realizarea acestor icoane.
În deschiderea expoziţiei a fost proiectat şi un filmuleţ de prezentare a expoziţiei şi a muncii de creaţie care a dus la finalizarea lucrărilor expuse, studenţii petrecându-şi ore în şir în atelier.
[eadvert]
„Am considerat că această expoziţie este de bun augur acum pentru a ne introduce cât mai bine în atmosfera Sărbătorilor pascale. Sper să fie o încântare pentru ochi prin minunatele lucrări ale studenţilor noştri şi un răsfăţ pentru suflet prin momentele muzicale pregătite de studenţii de la Teologie şi cei de la Departamentul de Muzică”, a încheiat lect. univ. dr. Titiana Marcu.
La vernisaj au susținut un spectacol de pricesne grupul vocal „Crisia” al Departamentului de Muzică, coordonat de lect. univ. dr. Florin Mariș Hinsu, corul „Psalmodia Varadensis” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, coordonat de prof. univ. dr. habil. Mihai Brie și interpreta Christina Pantea.
Expoziția de icoane „Bucurii duhovnicești” poate fi vizitată timp de o lună la biblioteca din campusul Universității.
Citiți principiile noastre de moderare aici!